De Kinderjury officieel van start met Leesweken

03.03.21
Vandaag zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan. De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Hierdoor krijgt het lezen van kinderboeken het hele jaar door aandacht. Tijdens de Leesweken van 4 maart t/m 10 mei, worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen.
Deel bericht

Veel minder aanmeldingen voor mbo's: 'Maar we verwachten ze nog steeds'

03.03.21
Horecaopleiding De Rooi Pannen in Tilburg heeft normaal rond deze tijd zo'n 2000 aanmeldingen binnen, nu zijn het er maar 1500: een kwart minder dus. Ook bij andere mbo-opleidingen melden zich veel minder leerlingen aan. Toch verwacht directielid Jan van Alphen van De Rooi Pannen ze nog steeds: "Het duurt nu alleen langer.”
Deel bericht

Scholen gingen tijdens de lockdown massaal met Google in zee: win dan je privacy maar eens terug

03.03.21
De coronasluitingen hebben scholen in de netten van Google gedreven en nu zijn ze er lelijk in verstrikt geraakt. Overleg lijkt de enige strategie om privacy van de leerlingen terug te winnen.
Deel bericht

Weer fysiek les op middelbare scholen: "De sfeer komt langzaam weer terug"

03.03.21
Veel middelbare scholen geven gehoor aan de versoepelingen van het kabinet om leerlingen minstens een dag per week fysiek onderwijs aan te bieden. Dit betekent veel gepuzzel met roosters en het inschakelen van externe locaties.
Deel bericht

Column | Eindelijk krijgen we een smak geld, maar de jubelstemming ontbreekt

03.03.21
Na jarenlange stakingen en demonstraties met nauwelijks resultaat, krijgen we nu eindelijk een smak geld tot onze beschikking, maar de jubelstemming ontbreekt. De diverse lerarenfora hebben vooral veel kritiek. Want het moet wel structureel geld worden, waarom nu opeens wél en vooral; hóe gaan we het geld verdelen?
Deel bericht

Dit verdient een leerkracht in het basisonderwijs

03.03.21
De salarissen voor de vitale beroepen zijn al jarenlang punt van discussie. Maar hoe hoog (of laag) liggen de lonen voor deze functies precies? Deze week nemen we het salaris van een basisschoolleerkracht onder de loep.
Deel bericht

'Kamerbrief veelzeggend over afhankelijkheid van Google in onderwijs'

03.03.21
Producten van Google die in het onderwijs worden gebruikt zijn niet veilig genoeg. De privacyrisico's zijn te groot, klonk het gisteren in een Kamerbrief van onderwijsministers Engelshoven en Slob.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)