Kabinet mikt op volledige opening middelbare scholen eind mei

11.05.21
Het kabinet wil binnen twee weken een beslissing nemen over het weer volledig openen van de middelbare scholen. Die versoepeling zou dan in de week van 31 mei in moeten gaan, zeggen ingewijden. In de scholen hoeft dan ook niet langer 1,5 meter afstand gehouden te worden, want dat is in een vol gebouw niet mogelijk.
Deel bericht

Giphart wil jongeren aan het lezen krijgen met game Assassin's Creed Valhalla

11.05.21
De auteurs Margje Woodrow en Ronald Giphart hebben achtergrondverhalen geschreven als uitbreiding van de game Assassin's Creed Valhalla. Dat hebben ze gedaan om jongeren enthousiast te krijgen om te lezen.
Deel bericht

Onderwijsman opent eigen school: 'Mijn broer verklaart mij voor gek'

11.05.21
Freek Velthausz (62) begint na de zomervakantie onder de vlag van scholenkoepel Primenius een nieuwe school. Het is naar eigen zeggen de eerste exnovatieve school van Nederland. Velthausz: 'Eigenlijk betekent dat het tegenovergestelde van innovatief. We halen hier kennis en kunde uit de groep kinderen zelf. Exnovatief is een samentrekking van excavation (uitgraving) en exploration (ontdekking).'
Deel bericht

Scholen en scholieren: open het voorgezet onderwijs na Pinksteren

11.05.21
Middelbare scholieren komen per 19 mei niet in aanmerking voor versoepelingen. Scholen en scholieren vinden dat het daar wel tijd voor wordt.
Deel bericht

Extra geld onderwijs geen structurele oplossing voor lerarentekort in basisonderwijs

11.05.21
Scholen zijn blij met het extra geld dat ze krijgen om de corona-achterstand bij leerlingen weg te werken, maar zien in de kapitaalinjectie geen oplossing voor de langere termijn. Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws langs verschillende scholen in de provincie.
Deel bericht

Vakbonden twijfelen of er genoeg leraren zijn voor inhalen corona-achterstand

11.05.21
Onder meerdere onderwijsvakbonden leven twijfels of er wel voldoende leerkrachten zijn om de onderwijsachterstanden in te halen. In totaal stelt het ministerie 8,5 miljard euro beschikbaar om de corona-achterstanden weg te werken. Maar voor een groot deel van die keuzeopties zijn "extra handjes" nodig, terwijl er een groot tekort is aan leraren en die vraag de komende jaren alleen maar oploopt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)