Gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes?

20.09.21
Demissionair onderwijsminister Arie Slob heeft liever niet dat er jongens- en meisjesscholen komen, maar de wet laat dat wel toe. Dat meldt hij in antwoord op Kamervragen van D66.
Deel bericht

[EduAd] Op zoek naar data met Daan

20.09.21
Met Op zoek naar data met Daan, het nieuwe lesmateriaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, leren kinderen van groep 7 en 8 over statistiek, grafieken, nepnieuws en wat het CBS doet. Zo maken ze kennis met het CBS als betrouwbare informatiebron.
Deel bericht

Gratis kinderopvang? 'Zeeuws-Vlaanderen doet het gewoon en wacht niet op Den Haag’

20.09.21
De landelijke politiek denkt er nog over na, maar in Zeeuws-Vlaanderen wordt het vanaf 1 januari al gewoon gedaan: gratis kinderopvang. Op drie locaties worden kinderen tot en met twaalf jaar straks kosteloos twee dagen per week opgevangen.
Deel bericht

Nieuwe lessen van Toekomstkunde van WWF

20.09.21
Het Wereld Natuur Fonds brengt dit schooljaar wederom nieuwe lessen van Toekomstkunde uit, geschikt voor groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Als leerkracht heb je de keuze uit meer dan tachtig lessen om duurzaamheid en natuur te behandelen in jouw groep!
Deel bericht

Niet-westerse student behaalt minder studiesucces

20.09.21
Het relatief grote aandeel studenten met een niet-westerse achtergrond zorgt er mede voor dat de rendementen in het Hoger Economisch Onderwijs (HEO) lager zijn dan gemiddeld. De Vereniging Hogescholen komt daarom met een verdiepingsdocument om grip te krijgen op de kwestie en het studentsucces binnen het HEO te vergroten.
Deel bericht

Acht doden en veertien gewonden bij schietpartij op Russische universiteit

20.09.21
Bij een schietpartij op een universiteit in de Russische stad Perm zijn maandagochtend acht doden en veertien gewonden gevallen. Op videobeelden is te zien dat mensen uit ramen springen om uit het gebouw te ontsnappen. Studenten en docenten sloten zich volgens Russische media op in klaslokalen
Deel bericht

[EduAd] Week tegen pesten! Doe ook mee!

20.09.21
Buitensluiten? Uitgesloten! Katern Kwink & de Week Tegen Pesten. Met handige aanbevelingen voor leerkrachten én een speciaal voor deze week ontwikkeld kwartetspel. Download dit gratis katern!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)