Onderwijsraad: desnoods justitie inzetten bij misstanden op scholen

05.10.21
De overheid moet duidelijker afbakenen wat scholen wel en niet mogen, zegt de Onderwijsraad. Grondwetsartikel 23, waarin de vrijheid van onderwijs is vastgelegd, kan volgens de raad niet als argument worden gebruikt om te discrimineren of antidemocratisch gedachtegoed over te dragen.
Deel bericht

Hack bij HAN-hogeschool trof mogelijk ruim half miljoen mensen

05.10.21
De hacker die ruim een maand geleden binnendrong in de systemen van de hogeschool HAN in Arnhem en Nijmegen heeft gegevens van mogelijk 530.000 mensen bemachtigd. Dat zegt de hogeschool na onderzoek.
Deel bericht

72 miljoen aan corona-subsidie terug naar staatskas

05.10.21
Dit voorjaar is 72 miljoen euro aan subsidie voor het inhalen van corona-achterstanden blijven liggen, waarvan 46 miljoen in het primair onderwijs en 24 miljoen in het voortgezet onderwijs. Het geld is teruggestort naar de staatskas, bleek onlangs uit de onderwijsbegroting.
Deel bericht

Deel UvA-studenten krijgt weer online les wegens problemen met ventilatie

05.10.21
De Universiteit van Amsterdam heeft een lesgebouw gesloten wegens problemen met ventilatie. Studenten die daar fysiek onderwijs zouden volgen, krijgen dat nu weer online.
Deel bericht

Deze foto's van scholier Koen hangen nu in het Rijksmuseum

05.10.21
En zo hangen je winnende foto’s in het Rijksmuseum. Het overkwam Koen Sparla, leerling van het KWC in Culemborg die deelnam aan de jaarlijkse fotowedstrijd Document Junior. Koen, die 6 vwo doet, is een van de tien leerlingen – vijf uit het voortgezet onderwijs en vijf uit het mbo – van wie het werk wordt geëxposeerd.
Deel bericht

Alle zorg voor een kind in één gebouw

05.10.21
Hoe maak je onderwijs passend voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben? In Oud-Beijerland kwamen schoolbesturen vanuit hun passie om elk kind dicht bij huis passend onderwijs te geven met een uniek antwoord. Ze realiseerden samen één kenniscentrum waarin onderwijs en zorg rondom het kind georganiseerd worden.
Deel bericht

Nieuwe lotingregels voortgezet onderwijs Haarlem: zeven voorkeursscholen en binnen één regio

05.10.21
Toekomstige brugklassers in Haarlem moeten vanaf dit schooljaar een top zeven van voorkeursscholen aangeven in plaats van de huidige top vijf. Ook mogen zij zich niet meer inschrijven in meerdere regio's tegelijkertijd. Dat hebben de Haarlemse schoolbesturen besloten.
Deel bericht

'Het is geen probleemkind, je hebt een kind met een probleem'

05.10.21
Schrijver en ‘NOS Jeugdjournaal’-presentator Milouska Meulens geeft in ‘Dream School’ een les over schaamte. Patrick van der Jagt, bekend van ‘Project Rotterdam’, praat over zijn verleden als verslaafde en dakloze.
Deel bericht

Terneuzen wil vervoer naar speciaal onderwijs over de grens blijven vergoeden

05.10.21
Als het aan de gemeente Terneuzen ligt, wordt vervoer naar speciaal onderwijs in België ook in de toekomst vergoed.
Deel bericht

Blog | ‘Talen die de scholen in komen’

05.10.21
Lidy Peters verdient bewondering voor haar boek Talen die de scholen inkomen. Zij is intern begeleider en geeft les in het primair onderwijs. Haar aanbevelingen, suggesties en do’s en dont’s aan haar collega’s, waarvan de meesten te maken hebben met oorspronkelijk anderstalige lee...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)