School in Tennessee verbiedt bekroond stripboek over Holocaust

27.01.22
Een school in de Amerikaanse staat Tennessee heeft de graphic novel Maus, over de Tweede Wereldoorlog, verboden. Dat melden Amerikaanse media. De directie van de school heeft het boek in de ban gedaan omdat er acht scheldwoorden in staan en een afbeelding van een naakt personage.
Deel bericht

Datalek bij Friese school nadat leraar zijn laptop aan leerling uitleent

27.01.22
Een Friese school heeft te maken gekregen met een datalek nadat een leraar zijn laptop aan een leerling uitleende die er vervolgens samen met een andere leerling software op installeerde. Daarmee konden de leerlingen in een later stadium de inloggegevens en wachtwoorden van de betrokken docent achterhalen en werd er toegang verkregen tot gegevens van leerlingen en medewerkers.
Deel bericht

ABP heeft intentie de pensioenen te verhogen

27.01.22
Pensioenfonds ABP heeft de intentie om - zodra het kan - de pensioenen te verhogen. Dat maakt het fonds vandaag bekend. 2021 was, ondanks de pandemie, een goed jaar voor het ABP. Het vermogen groeide met ruim 11 procent naar 550 miljard euro.
Deel bericht

RUG-docent die onderwees in complottheorieën mag vak niet meer geven

27.01.22
Universitair hoofddocent cognitieve wetenschappen Tjeerd Andringa van het University College Groningen (UCG) mag zijn vak Systems View on Life, over 'kritisch denken', niet meer geven. Hij verwerkte complottheorieën in zijn lessen en probeerde studenten te overtuigen van zijn eigen alternatieve waarheden.
Deel bericht

Blijvend online lesgeven bedreigt het sociale karakter van het academisch onderwijs

27.01.22
De Landelijke Studentenvakbond vreest dat instellingen ook op de lange termijn hun lessen digitaal zullen aanbieden. Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad, betwijfelt of online onderwijs wel zo efficiënt is als het lijkt.
Deel bericht

Zijn de ‘excellente scholen’ echt beter dan de rest?

27.01.22
De Inspectie van het Onderwijs kwalificeerde deze week 55 scholen als ‘excellente school’. Wat zegt dat predicaat over de kwaliteit van de lessen en de docenten? Hoe kan een school excellent zijn als het onderwijs al twee jaar plat ligt door corona? Zijn de duizenden scholen die niet op het lijstje van de Inspectie staan per definitie niet excellent?
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2022: Verslag inspiratiewebinar voor bibliotheken

27.01.22
Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht, ook op de allerkleinsten. In een paar klikken bevinden kinderen zich in een andere wereld. Dat zorgt voor plezier én geeft ouders een moment voor zichzelf. Maar begeleiding van ouders is nodig, omdat ukkies nog niet wijs genoeg zij...
Deel bericht

Minister Wiersma: scholier mag naar open dag, maar wel alleen

27.01.22
Leerlingen die in groep 8 zitten, mogen straks naar open dagen van middelbare scholen, heeft onderwijsminister Dennis Wiersma gezegd in de Tweede Kamer. Maar ze moeten in de meeste gevallen wel alleen: volwassenen mogen in principe niet mee de school in.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)