Weinig arbeidsongevallen in onderwijs

31.01.22
Het onderwijs is nog steeds een sector met relatief weinig arbeidsongevallen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over arbeidsongevallen die leiden tot vier of meer dagen verzuim.
Deel bericht

Creativiteit studenten gevraagd in strijd om waterbeschikbaarheid Limburg

31.01.22
Hoe zorgen we voor voldoende water in Limburg, nu en in de toekomst, voor alles en iedereen? Met deze vraag gaat de tweede Water Innovation Challenge van start. ‘Studenten denken out-of-the-box. De challenge is daarnaast een manier om opleiders en studenten in contact te brengen met de watersector.’
Deel bericht

'We willen de leerlingen laten ontdekken in plaats van laten kiezen'

31.01.22
De helft van het schooljaar is alweer bijna voorbij en langzaam moeten groep acht leerlingen een keuze gaan maken naar welke middelbare school ze willen. Volgens André Merlijn, specialist op het gebied van jongerencommunicatie, is het heel belangrijk dat scholen zich op een goede manier profileren, zodat leerlingen op de juiste school terechtkomen.
Deel bericht

Kabinet komt kennisinstellingen te hulp met nieuw Loket Kennisveiligheid

31.01.22
Het is essentieel dat de Nederlandse kennisinstellingen veilig samenwerken met buitenlandse kennisinstellingen en bedrijven. Met het nieuwe loket Kennisveiligheid van de Rijksoverheid gaat het kabinet iedereen die op een kennisinstelling werkt of studeert daarbij helpen. Minister Dijkgraaf van Onder...
Deel bericht

Dijkgraaf belooft dat de rechtspositie van studenten gewaarborgd blijft

31.01.22
Als het aan het kabinet ligt, kunnen studenten die een geschil hebben met een examencommissie niet meer aankloppen bij de Commissie voor Beroep van het Hoger Onderwijs. Minister Dijkgraaf belooft dat de toegang tot het recht voor studenten echter onaangetast blijft nu deze rechtspraak de verantwoordelijkheid wordt van de Raad van State.
Deel bericht

Een schip als leslokaal: dure expedities populair bij middelbare scholen

31.01.22
Het middelbare onderwijs kiest steeds vaker voor praktijklessen als aanvulling op de reguliere opleiding. Vooral voor zogenaamde school-op-zeeprograma's wordt steeds meer ruimte gegeven.
Deel bericht

Vaccinatieprogramma uitgebreid, ook jongens kunnen nu vaccin tegen HPV-kanker krijgen

31.01.22
Het vaccinatieprogramma tegen HPV-kanker is uitgebreid. Tot nu toe was het alleen voor meisjes bedoeld. Vanaf februari kunnen ook jongens een vaccin tegen het humaan papillomavirus krijgen. Vandaag worden de eerste uitnodigingen verstuurd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)