Nationale Kinderherdenking 4 mei

04.05.22
De Nationale Kinderherdenking 4 mei is een interactieve herdenking voor, door en met alle kinderen van 8 tot 14 jaar in Nederland en wordt op 4 mei vanaf het voorplein van Madurodam live uitgezonden.
Deel bericht

Nog één jaar lenen voor studenten, maar aantal aanmeldingen neemt toe

04.05.22
Nederlandse universiteiten zien een toename van 4 procent in het aantal aanmeldingen voor het komend studiejaar. Op de hogescholen heeft zich 1 procent minder studenten aangemeld. Hiermee lijkt het herinvoeren van de basisbeurs in het studiejaar 2023-2024 geen invloed op het aantal aanmeldingen te hebben.
Deel bericht

Waarom zou een student nog naar de campus komen?

04.05.22
Tijdens de coronacrisis snakten studenten naar de collegezalen, maar nu blijven die soms goeddeels leeg. Docenten moeten zich daarom afvragen welke meerwaarde hun onderwijs op fysieke locaties voor studenten heeft, schrijven Barend Last en Jolien Dopmeijer. “Waarom zou een student nog naar de campus komen, als alles wat hij of zij moet doen om een diploma te halen ook gewoon op afstand kan?"
Deel bericht

Duurzaam schoolgebouw verbindt Nij Smellinghe en Friese Poort in Drachten: uniek project in Nederland

04.05.22
Naast ziekenhuis Nij Smellinghe wordt op het moment een splinternieuw houten pand gebouwd, waarin vanaf oktober van dit jaar studenten van ROC Friese Poort de deeltijd mbo-opleiding zorg en welzijn en de nieuwe opleiding Sustainable Hospitality Managment (SHM) kunnen volgen.
Deel bericht

Column | Bij de plannendrift in het onderwijs worden de lessen uit het verleden vergeten

04.05.22
De open deuren in het onderwijs vallen bijna uit hun sponningen, zo hard worden ze weer eens ingetrapt. Ook worden er maatregelen ingevoerd en afgeschaft dat het een lieve lust is, daarbij geenszins gehinderd door enig historisch besef.
Deel bericht

Onderzoekers: ‘Behoud Lerarenbeurs cruciaal’

04.05.22
De Lerarenbeurs waarmee bevoegde docenten geld krijgen om een bachelor- of masteropleiding te volgen werkt. De evaluatie laat een ‘positief beeld’ zien, noteren onderzoekers die vinden dat de beurs zeker behouden moet blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)