Friese lesmethodes en tijdschriften gratis voor scholen

24.05.22
Alle scholen in het (speciaal) primair en voortgezet onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar gratis Fries lesmateriaal aangeboden. In het primair onderwijs gaat het om de digitale methode Spoar 8 en het tijdschrift Tsjil. Scholen in het voortgezet onderwijs krijgen gratis toe-gang tot de digitale lesmethode Searje 36 en ontvangen het tijdschrift LinKk.
Deel bericht

Oekraïense studenten zetten studie voort in veilige omgeving

24.05.22
Nederlands vind je overal. Tenminste, als je maar goed genoeg zoekt – en weet waar je moet zijn. Zo vinden we ook in het veelbesproken Kyiv twee afdelingen neerlandistiek terug: aan de Taras Shevchenko National University of Kyiv én aan de Kyiv National Linguistic University. De Taalunie werkt nauw samen met de twee docenten, assistente en een vijftigtal studenten binnen deze afdelingen.
Deel bericht

ICT-studenten Hogeschool van Amsterdam kunnen lesbevoegdheid halen

24.05.22
De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten van de opleiding HBO-ICT voortaan de mogelijkheid om binnen de normale studieduur een tweedegraadslesbevoegdheid te behalen. Daarmee kunnen zij na hun opleiding ook lesgeven op het vmbo, mbo en de onderbouw van havo en vwo.
Deel bericht

Unicef: Overconsumptie rijkste landen schadelijk voor kinderen wereldwijd

24.05.22
De rijkste landen, waaronder Nederland, slagen er niet in om kinderen een gezonde leefomgeving te bieden. Ook leveren ze een grote bijdrage aan de gevaarlijke en ongezonde leefomstandigheden voor kinderen in andere delen van de wereld.
Deel bericht

25 mei: Bunkerdag

24.05.22
Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open op 25 mei.
Deel bericht

Inspectie: Gomarus in Gorinchem weer veilig voor lhbti-leerlingen

24.05.22
Op de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem is ook voor lhbti-leerlingen een veilige omgeving gecreëerd. Dat zegt de Onderwijsinspectie na uitvoerig onderzoek. De school, die vorig jaar in het nieuws kwam nadat bleek dat de seksuele geaardheid van leerlingen niet werd geaccepteerd, heeft de 'geconstateerde tekortkomingen' hersteld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)