Animo genoeg, waarom krijgen we niet meer mensen voor de klas?

28.07.22
Veel mensen dromen ervan: hun huidige baan opzeggen en voor de klas gaan staan. Maar toch durft niet iedereen het aan, of haken kersverse leraren na een jaar alweer af. Wat gaat er mis? "Mensen denken dat het loon laag is, dat bestrijd ik."
Deel bericht

Universiteiten zitten met rankings in de maag

28.07.22
Wetenschappers moeten op een andere manier erkend en gewaardeerd worden, maar dat zet druk op de positie van de universiteit op de rankings. Tegelijkertijd erkennen universiteiten dat een hoge positie helpt bij het aantrekken van wetenschappelijk talent en internationale studenten.
Deel bericht

Prognose pensioenpremie 2023 bekend

28.07.22
De premieprognose voor 2023 is bekend. Op basis van deze prognose daalt de premie op totaal niveau licht. ABP verwacht dat de totale pensioenpremie voor werkgevers daalt. Voor de werknemers stijgt het aandeel in de totale pensioenpremie.
Deel bericht

Steeds meer kinderen met autisme en ADHD: “Je werkt een soort handicap in de hand”

28.07.22
Vroeger had je een of twee heel drukke of heel stille kinderen in de klas. Nu lijkt soms wel de helft te kampen met allerlei psychische stoornissen, die extra zorg vragen. Hoogleraar orthopedagogiek Ilse Noens (KU Leuven) en ontwikkelingspsycholoog Wim Van den Broeck (VUB) stellen dat het aantal diagnoses van bijvoorbeeld autisme sterk toeneemt.
Deel bericht

Uitnodiging rondetafelgesprek vrijwillige ouderbijdrage in het voortgezet onderwijs

28.07.22
Waar lopen scholen tegenaan bij de nieuwe wet rond de vrijwillige ouderbijdrage? Of hoe kijken ouders aan tegen de communicatie over schoolkosten? En wat zou volgens hen de oorzaak kunnen zijn dat veel schoolgidsen onduidelijk communiceren over deze ouderbijdrage? Op donderdagmiddag 6 oktober 2022 o...
Deel bericht

Kinderen tegenwoordig geen discipline? Juf Jannie werkte 45 jaar in het basisonderwijs en vindt dat reuze meevallen

28.07.22
45 jaar lang stond ze voor de klas, juf Janny Eissen. En al die tijd op dezelfde basisschool in Overijssel. Hoe ze dat zo lang heeft volgehouden? "De band die je opbouwt maakt het leuk."
Deel bericht

Coronadraaiboeken: gebruik uw eigen ervaring als bron voor veilig werken en leren op school

28.07.22
De school als fysieke plaats om elkaar te ontmoeten, te leren en te werken kan niet genoeg op waarde worden geschat. De coronapandemie maakte dat pijnlijk duidelijk. Tegelijkertijd waken schoolbestuurders over de veiligheid en gezondheid van hun leerlingen en werknemers. Daarin zijn onder meer de Arbowetgeving, het Bouwbesluit en het Burgerlijk Wetboek maatgevend.
Deel bericht

Techniekbranche trekt te weinig mbo'ers en daling lijkt nog lang niet voorbij: 'Zo'n 33.000 mensen extra nodig'

28.07.22
Bijna geen enkele sector ontkomt nog aan het personeelstekort. Ook de installatietechniek kampt met een groot tekort aan vakmensen. En dat komt grotendeels doordat er te weinig mbo'ers afstuderen, zegt de voorzitter van Techniek Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)