Hersenen hebben baat bij rust en regelmaat, ook op vakantie

05.08.22
Reizen, later naar bed, weg uit de vaste omgeving. In de zomervakantie wijken we vaak af van ons dagelijkse ritme. Maar dat is minder goed voor onze hersenen. Kinderneuroloog Jolanda Schieving van het Radboudumc legt in onze zomerreeks 'Gezond de zomer door' het belang van regelmaat uit. Dat geldt voor kinderen met een hersenaandoening, maar eigenlijk heeft iedereen er baat bij.
Deel bericht

Blog | De Rietschool

05.08.22
‘Hij is een echte vent met goede aspiraties’, stond in het advies van TIVO, het bureau voor school- en beroepskeuze. Dat bureau testte aan het eind van klas 6 van lagere school Reigershöfte in Almelo alle leerlingen van klas 6 om een advies te geven voor het vervolgonderwij...
Deel bericht

Nijmegen mag studenten niet uitsluiten van eenmalige energietoeslag

05.08.22
De gemeente Nijmegen mag niet alle studenten uitsluiten van de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. De rechtbank in Arnhem heeft dat bepaald in een zaak die was aangespannen door een student. De uitspraak kan gevolgen hebben voor studenten in het hele land.
Deel bericht

Opinie | Focus op lerarentekort schaadt lerarenopleidingen

05.08.22
Om het lerarentekort op te lossen wil OCW meer routes naar het leraarschap creëren. Echter, volgens Wouter Schrover laten bestaande educatieve programma's zien dat deze ambitie niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit van de lerarenopleiding.
Deel bericht

Cultuurverandering binnen vereniging? Praten over seks helpt, zeggen deze studenten

05.08.22
Seksistische uitlatingen door mannelijke leden van het Amsterdamse studentencorps ASC/AVSV leidden vorige week tot ophef binnen en buiten de vereniging. Het studenteninitiatief Gelijkspel probeert het probleem van binnenuit aan te pakken.
Deel bericht

De introductieweek LEIP! voor studenten in Leeuwarden wordt dit jaar groter dan ooit

05.08.22
Een nieuwe school, een nieuw studiejaar en een nieuwe stad. Maar voordat dat allemaal begint, eerste de introductieweek om de stad en je studiegenoten echt te leren kennen. Een belangrijk ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt. Dit jaar is de introductieweek in Leeuwarden van 15 tot en met 18 augustus en de LEIP!-organisatie is er helemaal klaar voor.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)