Mindfulness op school voorkomt geen depressies

13.08.22
Mindfulness en soortgelijke trainingen helpen niet om psychische problemen bij scholieren te voorkomen. Dat zegt hoogleraar psychologie Pim Cuijpers in ‘Trouw’. Hij pleit voor vroegtijdig ingrijpen bij leerlingen die al niet lekker in hun vel zitten.
Deel bericht

Instagram en Facebook lijken steeds meer op TikTok; zijn sociale media nog wel sociaal?

13.08.22
Het is je misschien wel opgevallen: zowel Facebook als Instagram zijn flink aan het sleutelen aan de manier waarop gebruikers posts te zien krijgen. De interface van beide Meta-platformen gaat door verschillende (voorgenomen) aanpassingen meer en meer op TikTok lijken. En dit kan grote gevolgen hebb...
Deel bericht

Waarom de één beter tegen hitte kan dan de ander

13.08.22
De één vindt het heerlijk, de ander een hel: warm weer. Hoe komt het dat sommige mensen zich binnen verstoppen, het liefst met de airco op volle toeren, terwijl de buurman languit in de tuin ligt te genieten?
Deel bericht

‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

13.08.22
Meester P. T. (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus stond bekend als de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkelen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)