Psychologen moeten Belgische scholieren mentaal fit houden

22.08.22
Bij Nederlandse jongeren heeft de coronacrisis er flink ingehakt, werd dit voorjaar bevestigd door onderzoek. Bij Belgische leeftijdsgenoten is het niet anders. Daar gaan nu in het onderwijs psychologen ingezet worden om jongeren geestelijk fit te houden. Psychologen moeten problemen vroegtijdig signaleren.
Deel bericht

Weer naar school: 'Koop nu een paar schriften en de rest straks in de uitverkoop'

22.08.22
In het midden van het land worden de broodtrommels weer klaargemaakt en de rugzakken gevuld. De regio Midden is deze week de eerste regio waar de scholen weer beginnen. En o ja, er moeten ook nog nieuwe gymschoenen komen. Kun je slim besparen op schoolkosten?
Deel bericht

Wat verandert er het komende schooljaar?

22.08.22
Voor de zomervakantie is er vanuit de PO-Raad veel informatie gedeeld over veranderingen die betrekking hebben op het nieuwe schooljaar. De belangrijkste wijzigingen voor het primair onderwijs zetten we graag nog een keer voor je op een rij.
Deel bericht

Utrechtse introductie voor mbo’ers wekt Amsterdamse interesse

22.08.22
Voor de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) mochten zich voor het eerst mbo-studenten inschrijven, tweehonderd in totaal. De Amsterdamse PvdA-fractie zou graag ook zo'n inclusieve introductie in de hoofdstad zien, blijkt uit raadsvragen. De verwelkoming van mbo-studenten bij de introductieweek lijkt echter geen emancipatoir wondermiddel; slechts zesentwintig mbo’ers schreven zich in.
Deel bericht

27 Chinese ambtenaren bestraft voor tekeningen van ‘lelijke kinderen met spleetogen’ in schoolboeken

22.08.22
China heeft 27 ambtenaren ontslagen of terechtgewezen na grote verontwaardiging over illustraties in een reeks wiskundeboeken voor basisschoolkinderen. Het ministerie van Onderwijs stelt na onderzoek onder meer dat sommige afgebeelde kinderen ‘lelijk’ zijn en de illustraties ‘geen positief beeld’ van Chinese kinderen vertonen.
Deel bericht

Het Westland kan er niet meer omheen: islamitische school opent haar deuren

22.08.22
Met man en macht verzette de Westlandse politiek zich zes jaar lang tegen de komst van een islamitische school. Maar tevergeefs. Maandag opent de Islamitische School Westland van stichting Yunus Emre officieel haar deuren voor 65 leerlingen. 'Het voelt onwerkelijk', aldus directeur van de stichting Ali Ahrouch. 'We hebben hier zo lang naartoe geleefd.'
Deel bericht

Kabinet: Kies later onderwijsniveau schoolkind

22.08.22
De keuze of een schoolkind vmbo, havo of vwo gaat volgen moet later plaatsvinden dan nu. Dat zegt minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) in een interview met deze site. Hij wil alle leerlingen zo maximaal de kans geven om het beste uit zichzelf te halen.
Deel bericht

Start schooljaar met extra geld en acties voor meer kansen voor leerlingen

22.08.22
Hulp krijgen bij het maken van je huiswerk, je verder ontwikkelen via sport of je door extra technieklessen oriënteren op een toekomstige baan. Niet ieder kind komt hier van huis uit mee in aanraking, terwijl dit wél belangrijk is om optimaal te leren en verder te komen. Daarom lanceert minister W...
Deel bericht

Start van het nieuwe jaar: basisscholen gaan lerarentekort creatief te lijf

22.08.22
Het lerarentekort dwingt basisscholen om op een creatieve manier het schooljaar te beginnen. Vanaf vandaag gaat de regio Midden-Nederland weer naar school, maar voor veel scholen was het een hele kluif om voldoende leraren te vinden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)