Prijs voor onderzoek naar oefenstrategieën in het rekenonderwijs

17.09.22
Oefening baart kunst, ook in het rekenonderwijs. Maar hoe kun je leerlingen het beste laten oefenen met het stap voor stap oplossen van een som? Daar is nog niet veel onderzoek naar gedaan, zeker niet bij basisschoolleerlingen. Het onderzoek van Sterre Ruitenburg brengt daar verandering in.
Deel bericht

Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs gaan niet meer met de taxi, maar op de fiets naar school in Emmen

17.09.22
Drie jongeren uit het speciaal onderwijs gaan niet meer met de taxi, maar op de fiets of met het openbaar vervoer naar hun school. Uit handen van wethouder Dewy Leal ontving het drietal het certificaat voor zelfstandig reizen.
Deel bericht

Netwerk Informatiemanagement po/vo: verder kijken dan architectuur

17.09.22
Met gegevens over leerlingen, schoolresultaten en management zijn scholen echte informatieknooppunten. Hoe organiseer je al die informatie op een goede manier en hoe geef je sturing aan de toenemende digitalisering binnen het funderend onderwijs? Met het Netwerk Informatiemanagement po/vo gaan we met deze vragen aan de slag.
Deel bericht

Blog | Grijze dogma’s

17.09.22
De voorbije dertig jaar kwamen enkele pedagogische en didactische principes erg op de voorgrond te staan in het onderwijs. Ondanks het feit dat ze dikwijls als nieuw of vernieuwend werden voorgesteld, stammen sommige ervan uit de 18e eeuw en enkele zijn zo oud als het o...
Deel bericht

Regeringspartijen willen strenger toezicht op aanpak kennisveiligheid door universiteiten

17.09.22
Kennisinstellingen zijn opgeroepen om al hun geledingen te onderwerpen aan een risicoanalyse betreffende kennisveiligheid. Universiteitsbestuurders vinden dat soms overdreven, wat de VVD en het CDA niet geruststelt. Zij roepen op om niet alleen de uitkomst maar ook de aanpak van de risicoanalyses door universiteiten te onderwerpen aan een externe audit. De minister heeft daar oren naar.
Deel bericht

Torenhoge werkdruk: met 0,7 fte toch een fulltime baan

17.09.22
Veel docenten op middelbare scholen werken parttime. Zeker voor starters is een aanstelling van meer dan 70 procent eigenlijk onverstandig, zeggen de ervaringsdeskundigen. “Ik lever salaris in voor een vrij weekend.”
Deel bericht

Zeeuwse onderwijssector zoekt oplossingen voor krapte

17.09.22
De scholen zijn dit jaar gestart met nog een kleine vijftig openstaande vacatures voor de onderwijssector. Het geeft een wankel evenwicht. Om toch kwalitatief onderwijs te behouden zijn de Zeeuwse schoolbesturen inmiddels een provinciebrede samenwerking gestart.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)