Blog | Noodzakelijke omweg naar gelijkheid in het onderwijs

31.03.23
De vroege selectie in het Nederlandse onderwijs leidt tot ongewenste ongelijkheid. Een idee om het vmbo en de havo te versterken voor meer gelijkheid oogst bijval van socioloog Rineke van Daalen. Een slimme, maar nogal omslachtige omweg, meent zij.
Deel bericht

Geen inzet van drugshonden op Reggesteyn: ‘Jammer, want zoiets maakt best veel indruk op leerlingen’

31.03.23
Snuffelende drugshonden die de inhoud van de kluisjes van leerlingen van Reggesteyn in Nijverdal onderzoeken op de aanwezigheid van verdovende middelen? Het CDA wenst het, maar de school acht het niet nodig en volgens de politie is zoiets ‘niet meer van deze tijd’.
Deel bericht

Nieuwbouw Thorbecke Talentschool Rotterdam officieel van start

31.03.23
De vmbo-locatie van Thorbecke Talentschool Rotterdam krijgt een nieuw, duurzaam gebouw. Op maandag 3 april is de officiële start van de bouw. In aanwezigheid van Marieke Klösters (Directeur Sport Onderwijs Cultuur gemeente Rotterdam) en BOOR-bestuurder Bob de Baedts slaan leerlingen symbolisch de eerste paal.
Deel bericht

AOb eist 750 euro stagevergoeding voor onderwijsstudenten

31.03.23
Stagiairs in het onderwijs krijgen amper betaald. Ruim driekwart van de studenten aan onderwijsopleidingen in Nederland krijgt geen vergoeding voor de stage.
Deel bericht

Ouders en leerlingen: maak klassen klaar voor inclusief onderwijs

31.03.23
Op woensdag 5 april staat in de Tweede Kamer een debat over passend onderwijs gepland. Samen met 16 organisaties voor ouders, leerlingen en kinderrechten schreven we een brief aan de Kamerleden. Al jaren trekken vertegenwoordigers van ouders en leerlingen aan de bel over passend onderwijs. Maar ondanks mooie ambities is er in de klas weinig van te merken. Daarom is het tijd voor actie.
Deel bericht

Belastingdienst voor de klas: “Laat geen geld liggen”

31.03.23
Tijdens de Week van het Geld lanceerde de Belastingdienst een speciale ‘belastingles’ voor mbo-studenten. “Wist je dat jullie gemiddeld 180 euro per jaar op straat laten liggen omdat jullie geen belastingaangifte doen?”
Deel bericht

Toetscultuur zet jonge kinderen onder druk: 60 procent leraren schat in dat leerlingen buiten school trainen

31.03.23
Bleke snoetjes, korte lontjes, buikpijnklachten en huilende leerlingen. Dat zien leerkrachten rond de toetsperiodes op de basisschool. Na tientallen tips over de gevolgen van onze toetscultuur zetten we samen met DUO Onderwijsonderzoek & Advies een vragenlijst uit onder 400 bovenbouwleerkrachten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)