Adviesrapport Taalunie: hoe kan de doorstroom van ISK naar vervolgonderwijs worden verbeterd?

18.09.23
De Taalunie heeft samen met een groep deskundigen aanbevelingen geformuleerd om de overstap van ISK naar het vervolgonderwijs - en de ondersteuning in dit reguliere onderwijs - te verbeteren voor leerlingen.
Deel bericht

Mishandelde kinderen zelf vaak ook gewelddadig tegen ouders

18.09.23
Kinderen die te maken hebben met kindermishandeling zijn zelf vaak ook gewelddadig tegen hun ouders, blijkt uit een studie van het Verwey-Jonker Instituut. Twee op de drie mishandelde jongeren zegt zelf geweld te gebruiken tegen hun vader of moeder.
Deel bericht

Week Tegen Pesten 2023 lesmaterialen

18.09.23
Met het gratis lesmateriaal van de Week Tegen Pesten kun je direct aan de slag met het werken aan positief gedrag en een fijne sfeer in de klas. Het lesmateriaal van ‘Goed voor elkaar!’ staat online. De Week Tegen Pesten vindt plaats van 25 t/m 29 september 2023.
Deel bericht

Fel debat over internationalisering tekent zich af in hoger onderwijs

18.09.23
Alles moet veranderen aan de Wet Internationalisering in balans om veel hetzelfde te houden, zeggen de koepels van universiteiten en hogescholen. Er zijn echter ook veel positieve reacties op de wet, omdat universiteiten eindelijk worden gedwongen om ook de belangen van niet-academici in Nederland te dienen.
Deel bericht

Kom 10 oktober 2023 naar het Landelijke Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ van SLO

18.09.23
Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en rekenen en wiskunde. SLO biedt deze conceptkerndoelen op 28 september 2023 aan het ministerie van OCW aan. De andere leergebieden volgen later. Kom naar het Landelijk Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ van SLO op 10 oktober in De Woonindustrie in Nieuwegein.
Deel bericht

Rijksmuseum profielwerkstukprijs

18.09.23
Alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen kunnen weer meedingen naar de profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak het gemaakt wordt, zolang het onderwerp maar een link heeft met het Rijksmuseum.
Deel bericht

5 miljoen euro vrijgemaakt voor uitbreiding Rotterdamse schoolzorgteams

18.09.23
Rotterdam heeft 5 miljoen euro vrijgemaakt voor de uitbreiding van de inzet van schoolzorgteams. Met deze extra middelen kunnen in totaal op 125 scholen schoolzorgteams worden opgezet en de bestaande schoolzorgteams worden gecontinueerd. Op dit moment zijn er bijna 80 basisscholen waar actieve schoolzorgteams zorgen voor snelle en effectieve ondersteuning bij kinderen met zorgvragen.
Deel bericht

In de uitzending van Radar op 18 september staat de pechstudent centraal

18.09.23
In de uitzending van Radar op 18 september staat de pechstudent centraal. Pechgeneratie of niet: iedereen kan door onvoorziene omstandigheden mogelijk een studie binnen redelijke termijn niet meer halen. Daarvoor is de voorziening prestatiebeurs in het leven geroepen. Hoe vraag je het aan en kom jij hiervoor in aanmerking?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)