Lerarentekort Almere stijgt verder, tekort in basisonderwijs nergens anders zo hoog

15.02.24
Het lerarentekort in Almere is gestegen tot 23,8 procent. Het tekort in het basisonderwijs is nergens anders in Nederland zo hoog. Een jaar geleden ging het nog om een tekort van 19,2 procent. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Deel bericht

Studenten roeien 24 uur voor medestudenten met psychische problemen

15.02.24
Een etmaal lang roeien op een roeitrainer om medestudenten met psychische klachten te helpen. Daar is studentenroeivereniging Gyas in Groningen mee bezig. De roeiers zijn woensdagavond om acht uur begonnen en roeien dus door tot donderdagavond acht uur. Noa Knip is een van de roeisters.
Deel bericht

Meer scholen kunnen meedoen aan programma School en Omgeving

15.02.24
Van 1 tot en met 30 april 2024 kunnen scholen weer subsidie aanvragen om naast het reguliere curriculum extra activiteiten aan te bieden. In de nieuwe subsidieronde wordt het aantal scholen dat subsidie kan aanvragen uitgebreid.
Deel bericht

Dijkgraaf: actie tegen kansenongelijkheid in hoger onderwijs

15.02.24
Demissionair minister Dijkgraaf wil meer actie tegen ongelijke kansen bij de selectie van studenten in het hoger onderwijs. Hij vindt dat bijvoorbeeld mensen die als eerste van hun familie gaan studeren of mensen met een migratieachtergrond net zoveel kans moeten hebben als anderen om een plaats op een universiteit of hogeschool te bemachtigen.
Deel bericht

Subsidie beschikbaar voor OOP’ers die lerarenopleiding willen volgen

15.02.24
Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid voor onderwijsassistenten of leraarondersteuners (po/vo) om met subsidie een lerarenopleiding te volgen. De betreffende subsidie kan worden aangevraagd door het bevoegd gezag, tot en met 15 oktober aanstaande.
Deel bericht

'Eén regeling voor kinderbijslag en -budget'

15.02.24
Vervang de kinderbijslag en het kindgebonden budget door één simpele kindregeling. Dat adviseren de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Financiën en de uitvoeringsinstanties aan het volgende kabinet.
Deel bericht

Studenten verwennen Hagenaars op Valentijnsdag: 'Het is fijn om iets voor een ander te doen'

15.02.24
Tijd voor jezelf nemen én voor een ander. Dat is het idee achter de verwendagen van ROC Mondriaan die speciaal rondom Valentijnsdag in het leven zijn geroepen. Vrijwilligers van stichting De Zonnebloem en de Haagse Voedselbanken zijn uitgenodigd voor een gratis behandeling.
Deel bericht

Verslag Plasterk: afblijven van artikel 23

15.02.24
PVV, BBB, NSC en VVD die onder leiding van Ronald Plasterk onderhandelden over een rechts kabinet, zijn het erover eens dat democratische grondrechten niet veranderd moeten worden. Dit betreft onder andere artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)