Rotterdam biedt als eerste stad gratis menstruatieproducten aan op scholen

27.03.24
Rotterdam stelt in samenwerking met het Armoedefonds als eerste stad in Nederland grootschalig gratis menstruatieproducten beschikbaar via scholen. Een belangrijke stap om armoede in de stad tegen te gaan en het draagt bij aan kansengelijkheid. Leerlingen van 215 basisscholen en 80 scholen voor voortgezet onderwijs hoeven hierdoor geen lessen meer te missen.
Deel bericht

De wet leeruitkomsten: waarom, wat en hoe?

27.03.24
Met de goedkeuring van de wet leeruitkomsten zal er voor opleidingen de mogelijkheid ontstaan om binnen hun curriculum ruimte te creëren voor persoonlijke leerroutes van studenten. Zo kunnen opleidingen naast ‘onderwijsheden’ ook bestaan uit ‘eenheden van leeruitkomsten’. Een wijziging op papier met veel gevolgen voor de praktijk. Waarom is deze wet nu aangenomen? Wat houdt deze precies in?
Deel bericht

Buitengym alternatief bij ruimtegebrek?

27.03.24
AVS merkt dat directeuren soms in de knel komen met een gymaccommodatie en dat gemeente en/of bestuur zich niet altijd even coöperatief en doortastend opstellen. Is het dan een optie om de buitenruimte te gebruiken voor gymlessen? En zo ja, waar moet je dan allemaal aan denken? Impuls Bewegingsonde...
Deel bericht

YouTubers Rutger en Thomas ontvangen unieke onderscheiding voor kinderboek

27.03.24
YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven zijn bekroond met een Platina Boek. Van De Magische Halsband zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat een kinderboek wordt onderscheiden met de award.
Deel bericht

Nederland en Vlaanderen gaan samen digitale vaardigheden leraren verbeteren

27.03.24
Nederland en Vlaanderen gaan samen een methode ontwikkelen om leraren doorlopend digitaal vaardiger te maken en hun kennis over digitale geletterdheid te vergroten. Daarmee kunnen ze deze vaardigheden en kennis ook beter overbrengen op hun leerlingen. De Europese Commissie stelt hiervoor zo’n € ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)