Video | Helpt een visueel dictee om goed te spellen?

04.04.24
Leerlingen woorden laten overschrijven kan effectief zijn om ze te leren spellen. Het is nog effectiever wanneer de leerkracht leerlingen een visueel dictee aanbiedt. Het woord wordt eerst getoond en verdwijnt daarna, zodat de leerling de eigen spelling kan vergelijken met de juiste spellingwijze.
Deel bericht

Fransen lovend over Nederlandse onderwijsaanpak

04.04.24
We nemen graag schoolleiders mee op studiereis, maar andersom gebeurt ook. Van 26 tot en met 29 maart hebben we Franse schoolleiders en onderwijsinspecteurs uit Parijs mogen verwelkomen voor een werkbezoek! Het contact ontstond tijdens de ESHA biƫnnale in Dubrovnik. Ook in Frankrijk schoolleiderste...
Deel bericht

Video | Bijna 80 jaar en invaljuf: 'Als ik krakkemikkig word, stopt het'

04.04.24
Joke Bakker is bijna 80 en geeft vanwege het lerarentekort nog steeds invalles in het basisonderwijs in Friesland en dat bevalt goed: "Als ze mij niet meer willen, word ik niet meer 's morgens om kwart over 7 gebeld, 'wil je komen, want er is een zieke'".
Deel bericht

Kamer stemt tegen hogere stagevergoeding

04.04.24
De Tweede Kamer heeft een motie voor een hogere stagevergoeding in het primair en voortgezet onderwijs verworpen. De motie was afkomstig van Sandra Beckerman van de SP.
Deel bericht

Kamer steunt moties voor meer mannen

04.04.24
De Tweede Kamer heeft verschillende moties aangenomen die bedoeld zijn om meer mannen voor de klas te krijgen.
Deel bericht

Aangepast wetsvoorstel internationalisering dient vooral samenleving in plaats van student

04.04.24
De Wet internationalisering in balans kan helpen bij het dichten van de kloof tussen theoretisch en praktisch opgeleiden, zegt minister Dijkgraaf in een vernieuwd wetsvoorstel. Daaruit blijkt ook dat hij niet meer op voorhand Engelstalige opleidingen zoals university colleges wil vrijwaren van een doelmatigheidstoets.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)