Profielwerkstuk Lena en Julia leidt tot album én nummer op de radio: 'Vet!'

30.04.24
Vwo-leerling Lena Slangen (18) had een ambitieus doel met het profielwerkstuk dat ze samen met haar vriendin Julia (17) maakte. Lena wilde als onderdeel van het gezamenlijke werkstuk voor het d'Oultremontcollege in Drunen een eigen album maken en het ook nog eens voor elkaar krijgen dat een nummer daarvan op de radio te horen was. Als dat lukte, zouden ze een tien krijgen. De muzikale droom van Lena ging dinsdagochtend in vervulling.
Deel bericht

Soldaten Rusland na strafkorting voor de klas, ook verkrachters en moordenaars

30.04.24
Na hun terugkeer uit de oorlog in Oekraïne worden veel Russische soldaten uitgenodigd om over hun ervaringen te spreken op scholen en patriottische evenementen voor kinderen. Onder hen zijn ook veroordeelde, gewelddadige zedendelinquenten, blijkt uit onderzoek van het Russische onderzoeksplatform Holod.
Deel bericht

Docenten ontvangen rouwkaart, student verdacht van dreigberichten

30.04.24
De student Hahib L. die wordt verdacht van doodsbedreigingen aan docenten van Haagse campus van de Universiteit Leiden, beweert dat zijn berichten verkeerd begrepen zijn. Dat bleek maandag bij een inleidende zitting. Volgens zijn advocaat wilde hij tolk zeggen in plaats van dolk. Toch blijft de 32-jarige man langer vastzitten.
Deel bericht

Officiële imamopleiding komt er niet, door meningsverschil aanbieders

30.04.24
Er komt toch geen officiëel erkende opleiding voor imams in Nederland, zo schrijft demissionair minister Van Gennip (Sociale Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Die hbo-studie zou in september volgend jaar van start gaan, maar de verschillende onderwijsinstellingen die de opleiding samen met het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zouden ontwikkelen, kunnen het niet eens worden over de invulling.
Deel bericht

Meer jongeren met jeugdhulp, vooral meer tienermeiden

30.04.24
In 2023 kregen 474 duizend jongeren jeugdzorg. Dit zijn er 10 duizend meer dan in 2021, een toename van 2,2 procent. De stijging komt doordat meer jongeren jeugdhulp zonder verblijf krijgen. En het zijn vooral meer meiden van 12 tot 18 jaar die deze vorm van hulp krijgen. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)