Verdeeldheid onder UvA-docenten over acties: "Bezetten, blokkeren, daar is geen plek voor"

10.05.24
De bezettingen van het Roeterseiland en het Binnengasthuis leiden ook tot spanningen in de docentenkamers van de UvA. Medewerkers zijn verdeeld over hoe de universiteit met de protesten moet omgaan.
Deel bericht

Agnes: ‘Het is mijn missie om jongeren aan het lezen te krijgen’

10.05.24
Omdat je het financieel nodig hebt, omdat je je geroepen voelt, of omdat je simpelweg niet stil kunt zitten. Agnes, Barbera en Ellen gingen na hun ­pensionering terug naar hun oude vak. Er heerst een schreeuwend lerarentekort. Agnes de Lely (77, getrouwd, één dochter en een kleinkind) kon het niet langer aanzien en staat weer voor de klas als docent Nederlands.
Deel bericht

Spaans is in trek als examenvak, teruggang bij Duits en Frans

10.05.24
Duits en Frans worden steeds minder populair als examenvak. Intussen is het Spaans aan een opmars bezig. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs.
Deel bericht

Politiechef in Amsterdam over vijf gewonde agenten na ingreep bij demonstraties: 'Gooien met ammoniak is straatterreur'

10.05.24
Politiechef in Amsterdam Frank Paauw zegt dat er bij pro-Palestijnse demonstraties gisteren in totaal 36 mensen zijn opgepakt. Bij de demonstraties zijn ook vijf agenten gewond geraakt. "Als je met ammoniak gooit, kan je spreken van straatterreur", zegt hij in Sven op 1.
Deel bericht

UvA weet niet met wie ze onderhandelt: 'Studenten met gezichtsbedekking aan tafel'

10.05.24
Al dagen is de Universiteit van Amsterdam (UvA) het strijdtoneel van pro-Palestijnse demonstraties. Peter-Paul Verbeek, rector magnificus aan de UvA, reageert in Nieuwsuur op de gebeurtenissen op zijn universiteit. Hij zegt voortdurend in gesprek te zijn met demonstranten, maar van een deel blijkt hij niet te weten wie ze zijn omdat zij gezichtsbedekking dragen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)