School in Oss blijft nog een dag dicht na bedreiging, 'situatie onveranderd'

18.06.24
De basisschool en bijbehorende kinderopvang in Oss die vandaag dicht is vanwege bedreigingen, houdt ook morgen de deuren gesloten. Dat meldt SAAM, de scholengroep waaronder de basisschool valt. "Er is geen verandering in de situatie."
Deel bericht

Anti-racisme serie Uit de kramp wordt lesmateriaal voor middelbare scholieren

18.06.24
In de speciale educatieserie van KRO-NCRV worden leerlingen meegenomen in de geschiedenis van anti-zwartracisme, kolonialisme en slavernij. Verschillende deskundigen komen aan het woord en geven handvatten om het gesprek over racisme te kunnen voeren. Met de lesmaterialen wil KRO-NCRV scholieren in het voortgezet onderwijs helpen om zich bewuster te worden van racisme.
Deel bericht

Van bakstenen naar boomwadi: Bouwkunde TU Delft verbouwt haar voorplein

18.06.24
In 2024 wordt het voorplein van de Bouwkunde faculteit verbouwd tot Stadsklimaatbos in de vorm van een boomrijke ‘wadi’. Het plein wordt niet alleen een fijnere plek voor studenten en medewerkers, maar biedt ook ruimte voor een hele rits nieuwe onderzoeken. Dr. Nico Tillie: “We bestuderen alle niveaus, van de bodem tot hoog in de lucht en van uitstoot tot biodiversiteit.” En volgens Dr. René van der Velde “gaan we ver voorbij [...]
Deel bericht

Docenten over problemen bij mbo-studenten: 'Je neemt het mee naar huis'

18.06.24
De mentale gezondheid van jongeren in Nederland staat onder druk. Meer dan de helft van de jongeren tussen de 16 en 25 jaar kampt met mentale problemen. Op het mbo merken ze dat ook. Thea Nabring is al 43 jaar docent en heeft de hoeveelheid en complexiteit van de problemen van jongvolwassenen zien toenemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)