Steeds meer eindtoetsen op de basisschool, wat hebben kinderen daaraan?

18.04.17
Vanaf vandaag worden de verplichte eindtoetsen in groep 8 weer afgenomen. En dat gebeurt lang niet altijd met de vertrouwde Citotoets, basisscholen kunnen ondertussen kiezen uit zes verschillende toetsen.
Deel bericht

Kind van hoogopgeleide ouders krijgt vaker aangepast advies voor middelbare school

18.04.17
Een derde van de kinderen scoort op de verplichte eindtoets in groep 8 hoger dan het niveau waarop hun school de leerlingen zelf inschat. Voor 13.000 leerlingen (een op de vijf) leidde dat vorig jaar alsnog tot een hoger schooladvies voor de middelbare school.
Deel bericht

Onderzoek stelt: Eindtoets geen perfecte graadmeter voor niveau leerling

18.04.17
De diverse eindtoetsen die alle leerlingen van groep acht de komende dagen maken, zijn van verschillend niveau en daardoor niet vergelijkbaar. Een leerling kan op de ene toets hoger scoren dan de ander, zo blijkt uit onderzoek van de Expertgroep Toetsen PO in opdracht van het ministerie van Onderwij...
Deel bericht

Uitslag eindtoets vaak niet voordelig voor kind

18.04.17
Deze week wordt het zweten voor de achtste-groepers, want de uitslag van die toets is heel belangrijk, toch? Maar lang niet alle kinderen die de toets heel goed doen, krijgen een hoger advies, dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Deel bericht

Basisscholen nemen eindtoets af

18.04.17
Een spannende dag voor kinderen in groep acht. Zo'n 178.000 leerlingen beginnen vandaag aan hun eindtoets. De toets meet de kennis die leerlingen hebben van taal en rekenen en is een hulpmiddel voor scholen om vast te stellen of voor het voortgezet onderwijs de juiste keuze is gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)