LAKS adviseert examenleerlingen: lees de syllabus én de vragen goed door

17.05.18
Nu de centraal schriftelijke eindexamens een paar dagen bezig zijn, stromen ook de klachten weer binnen bij de speciale klachtenlijn van scholierenorganisatie. Kandidaten vinden de examens bijvoorbeeld te moeilijk, onduidelijk of te lang. Volgens LAKS hadden leerlingen veel onduidelijkheid voor zichzelf kunnen voorkomen door de examensyllabi vooraf goed te lezen.
Deel bericht

VO-raad wil praten over examens in de winter: 'Het kan flexibeler'

17.05.18
De VO-raad doet de suggestie de centrale examens net als in het CvTE-idee naar maart te halen om scholen later in het jaar via schoolexamens zelf nog te kunnen laten toetsen wat ze belangrijk vinden. Maar je kunt ook denken aan nog meer maatwerk. Leerlingen door het hele jaar heen de kans bieden om examen te doen op het moment dat zij denken er klaar voor zijn.
Deel bericht

Nieuw vmbo-examen geschiedenis positief ontvangen

17.05.18
In totaal 23.632 vmbo-scholieren probeerden woensdagochtend het examen geschiedenis tot een goed einde te brengen. Dat is bij de scholieren die we hebben gesproken goed gelukt. Docent Jan-Wolter Smit van het Bonhoeffer College in Enschede vond dat er weinig verrassingen in het nieuwe examen zaten. De vragen waren nu meer met elkaar verweven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)