Goede ventilatie tegen corona ook essentieel op hoger onderwijs

01.12.20
Nu zijn we ineens kritisch op gebrek aan ventilatie in het hoger onderwijs, maar eigenlijk hadden we deze situatie al veel langer niet mogen accepteren, zegt Henk Brink, docent-onderzoeker bij het lectoraat Facility Management bij Hanzehogeschool Groningen.
Deel bericht

Dit weten we over de werking van mondkapjes en (schijn)veiligheid

01.12.20
Sinds dinsdag zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimten. Daar ging een maandenlange discussie aan vooraf. In dit debat is ook een aantal misverstanden ontstaan. Zo zit het met mondkapjes en zuurstof, schijnveiligheid en het verband tussen mondmaskers en infecties.
Deel bericht

Nieuw servicedocument OCW coronavirus voor het funderend onderwijs gepubliceerd

01.12.20
Het ministerie van OCW heeft een nieuw servicedocument coronavirus voor het funderend onderwijs gepubliceerd. In het servicedocument vind je meer informatie over de mondkapjesplicht, de examens en de eindtoets.
Deel bericht

Eerste rechtszaak over gebrek aan coronamaatregelen op school: ‘Schort de leerplicht op’

01.12.20
Voor het eerst wordt er een proces gevoerd tegen coronamaatregelen op scholen. Er moet meer gebeuren, vinden actiegroepen.
Deel bericht

Na bericht van GGD of corona-app mag je je ook zonder klachten laten testen

01.12.20
Mensen die naar voren komen in het bron- en contactonderzoek van de GGD of die een waarschuwing hebben gekregen via de CoronaMelder-app, kunnen zich vanaf dinsdag ook zonder klachten laten testen op het coronavirus. Bovendien wordt hun thuisquarantaineplicht verkort van tien naar minimaal vijf dagen.
Deel bericht

Scholen worstelen met corona-besmettingen: ‘Leraren voelen zich kanonnenvoer’

01.12.20
Het is een schreeuw om houvast. ,,Geef snel duidelijkheid over de eindexamens. Het maakt niet uit wát, maar neem als minister tijdig een besluit. Dan weten we tenminste waar we als algemeen voortgezet onderwijs aan toe zijn.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)