Mbo en hoger onderwijs weer open, zonder anderhalve meter

12.08.21
Het mbo en het hoger onderwijs gaan na de vakantie onder voorwaarden weer open. De studenten hoeven onderling geen anderhalve meter afstand meer te bewaren, maar er zullen wel andere beperkingen gelden, zoals waarschijnlijk een maximum van 75 studenten per collegezaal. Dat zal het kabinet, volgens Haagse bronnen, morgenavond bekendmaken in de coronapersconferentie.
Deel bericht

Italiaanse scholen moeten vaccinaties controleren

12.08.21
Rectors van middelbare scholen in Italiƫ zouden volgens een verordening van de regering bij het openen van de scholen in september alle leraren en het overige personeel moeten controleren op de Green Pass. Gebeurt dat niet en staat er iemand voor de klas zonder het inentingsstempel, dan volgt een boete van duizend tot drieduizend euro voor de rector persoonlijk.
Deel bericht

Mbo en hoger onderwijs: 'Als we nu niet open kunnen, wanneer dan wel?'

12.08.21
Als mbo's, hogescholen en universiteiten niet na de zomervakantie weer volledig open kunnen, wanneer dan wel? Dat vragen de MBO Raad en bestuursleden van de Vereniging Hogescholen en de universiteitenkoepel VSNU zich af. Dat is niet alleen van belang voor de kwaliteit van het onderwijs, maar bovenal voor het (mentale) welzijn van de studenten, zeggen zij in gesprek met NU.nl.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)