Basisschool weer dicht: 'Ben verbluft, dit is niet haalbaar'

14.12.21
Een langere, vervroegde kerstvakantie voor basisscholen hing al weken in de lucht, maar vandaag is er dan toch besloten om vanaf volgende week dicht te gaan. Koepelorganisaties, ouders van kinderen in het basisonderwijs en de kinderopvang zijn niet onverdeeld enthousiast.
Deel bericht

Onderzoek: corona-infectie kinderen net zo ongevaarlijk als willekeurige verkoudheid

14.12.21
Kinderen krijgen bij een corona-infectie doorgaans niet ernstigere klachten dan bij een willekeurige verkoudheid. Dat blijkt uit onderzoek van UMC Utrecht. Ruim 300 gezinnen, waarvan gezinsleden verkouden waren of corona hadden, zijn tijdens het onderzoek nauwgezet gevolgd om het precieze ziekteverloop na een virusinfectie te bestuderen.
Deel bericht

Toch volgende week al kerstvakantie basisscholen

14.12.21
De basisscholen gaan toch een week eerder dicht. Dat melden bronnen rond het kabinet. Dat betekent dat de kerstvakantie volgende week al begint. De zogenoemde avondlockdown wordt verlengd tot en met vrijdag 14 januari. De deskundigen van het Outbreak Management Team hadden dat geadviseerd om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan.
Deel bericht

Week extra kerstvakantie, zie dat maar eens te regelen met kinderen: ‘Dan blijven ze maar alleen thuis’

14.12.21
Als oma bijspringt en je kind kan logeren bij je zus, dan redden ze het wel in Empel als de kerstvakantie een week langer duurt. Dat moet ook wel, want de kinderopvang kan het niet bolwerken.
Deel bericht

Bijna helft jongeren ervoer uitsluitend negatieve invloed van coronacrisis

14.12.21
In de eerste maanden van 2021 zei 47 procent van de jongeren tussen 12 en 25 jaar dat de coronacrisis hun leven in het algemeen negatief heeft beïnvloed. Daarnaast ervoer 43 procent zowel een negatieve als positieve invloed. Een meerderheid heeft het buitenshuis leuke dingen doen en het thuis afspreken met vrienden of familie heel erg gemist. Ook geven jongeren aan door de coronacrisis vaker stress te hebben gehad over hun opleiding of werk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)