Alle centrumscholen in Waregem hebben de schoolpoorten gesloten op bevel van de burgemeester

07.10.21
o'n 4.000 leerlingen zitten nu vast op school. De politie vermoedt dat de verdachte die eerder vandaag mogelijk gewapend rondliep op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk zich verplaatst heeft. Ook het gemeentehuis van Waregem en het OCMW zijn in lockdown.
Deel bericht

‘Suïcidaliteit en depressie bij jongeren moeten eerder worden herkend en behandeld’

07.10.21
Door haar bewogen jeugd weet orthopedagoog Karlijn Heesen (31) als geen ander hoe belangrijk het is dat klachten van depressie en suïcidaliteit bij jongeren vroeg ontdekt en behandeld worden. Tijdens haar promotietraject onderzocht zij de aanpak van depressiepreventie.
Deel bericht

Animo voor tweejarige hbo-opleiding blijft toenemen

07.10.21
Steeds meer studenten kiezen voor een tweejarige hbo-opleiding, meldt de Vereniging Hogescholen (VH). Dit jaar ligt het aantal aanmeldingen voor zo'n associate-degree-opleiding 6 procent hoger dan vorig jaar. Het niveau van zo'n AD-opleiding zit tussen het hoogste mbo-niveau en het hbo in. Het tweejarige traject wordt sinds 2018 wettelijk erkend als opleiding.
Deel bericht

Grote tekort studentenwoningen afgelopen jaar weer verder toegenomen

07.10.21
Het tekort aan studentenwoningen is naar schatting in één jaar toegenomen met 4.500. Daarmee is het tekort opgelopen tot 26.500 studentenwoningen. Zo blijkt uit de vandaag verschenen Landelijke monitor studentenhuisvesting (LMS) 2021 van Kences. De komende acht jaar neemt het aantal studenten dat op kamers woont naar verwachting toe met circa 57.000.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)