Onderzoek: welke studenten doen géén buitenlandervaring op?

24.01.22
Als het gaat over studentenmobiliteit blijven de ‘achterblijvers’ vaak buiten beeld. Nieuw onderzoek van Nuffic richt de schijnwerpers op deze groep. Waarom blijven zij in Nederland? En wat kunnen instellingen voor hoger onderwijs doen om belemmeringen weg te nemen?
Deel bericht

Man opent vuur in collegezaal Duitse Heidelberg: meerdere slachtoffers, schutter dood

24.01.22
In de Duitse plaats Heidelberg heeft iemand meerdere mensen beschoten in een collegezaal van de universiteit. Het Duitse persbureau DPA hoorde van veiligheidsdiensten dat er vier mensen gewond zijn geraakt. Een van hen, een vrouw, zou na enkele uren zijn overleden.
Deel bericht

Internationaal onderzoek bevestigt: lockdowns slecht voor veel jongeren

24.01.22
Lockdowns pakken voor veel jongeren negatief uit voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Zo bewegen ze minder en kennen ze meer gevoelens van depressie, eenzaamheid en onzekerheid. Vooral kwetsbare jongeren worden zwaar geraakt. Wel lijken de klachten, na versoepelingen, bij de meeste jongeren snel minder te worden. Dat blijkt uit literatuuronderzoek van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Nivel.
Deel bericht

WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht

24.01.22
"Het is mogelijk dat de regio zich in de richting van een pandemisch eindspel beweegt." Dat zegt de Belg Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de coronapandemie in Europa.
Deel bericht

Universiteiten verlagen ook dit jaar de norm voor het bsa

24.01.22
In het studiejaar 2021-2022 hebben we nog steeds te maken met beperkende maatregelen door de coronacrisis, met alle gevolgen van dien voor studenten. Daarom kiezen de veertien universiteiten ook dit jaar voor een generieke verlaging van het bindend studieadvies (bsa).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)