‘Digitalisering draait om curricula, niet om apparaten’

01.06.22
Het hoger onderwijs bereidt studenten steeds minder goed voor op de arbeidsmarkt en richt zich nog altijd ten onrechte op jongeren. Het is daarom tijd voor een nieuw paradigma, zegt Dirk Van Damme tijdens het EPIC-congres van het Versnellingsplan. Digitalisering kan daarbij alleen worden benut als het niet als een geïsoleerde ontwikkeling wordt gezien, betoogt hij.
Deel bericht

Reizende tentoonstelling Imaginary toont kracht en pracht van wiskunde

01.06.22
De tentoonstelling Imaginary reist de komende twee jaar langs acht Nederlandse universiteitssteden om te laten zien hoe mooi wiskunde is en wat je er allemaal mee kunt doen. Op die manier willen de organistoren scholieren, studenten en andere bezoekers interesseren voor wiskunde.
Deel bericht

Dijkgraaf zet streep door ‘promotiestudent’

01.06.22
Promoveren met een studiebeurs in plaats van een salaris? Na een langjarig experiment zet minister Dijkgraaf er een streep doorheen. AOb-sectorbestuurder Donald Pechler: “Al bij de invoering van het experiment riepen wij samen met PNN medezeggenschapsraden op om niet met het experiment in te stemmen. De minister geeft ons gelijk.”
Deel bericht

Smarter phones, dommere leerlingen?

01.06.22
Al ruim 15 jaar zorgt de mobiele telefoon voor de nodige dilemma’s in het klaslokaal. Wat moet je met het ding? Verbieden, gebruiken of negeren? Of loopt het allemaal niet zo’n vaart?
Deel bericht

Overheid maakt afspraken met Google over clouddiensten

01.06.22
De Nederlandse overheid heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de cloudafdeling van Google. Dat betekent dat overheidsorganen en andere organisaties in ons land gebruik mogen blijven maken van het volledige aanbod aan clouddiensten van de zoekmachinegigant.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)