Enquête: toestroom buitenlandse studenten zet kwaliteit onder druk

25.08.22
Internationale studenten zitten in een kwetsbare positie en worden als tweederangs studenten behandeld. Dat concludeert het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) na een enquête in samenwerking met de Landelijke Studentenvakbond en het Erasmus Student Network.
Deel bericht

Groeten van docent heeft positieve invloed op student

25.08.22
Groeten bij binnenkomst en proberen de namen te leren; zo eenvoudig kan het zijn om als docent een positieve invloed te hebben op het plezier en het gevoel van binding van studenten, blijkt uit Brits onderzoek.
Deel bericht

Taalcompetent in het hoger onderwijs

25.08.22
Hoe veranker je taalcompetentieontwikkeling in de opleidingen van hogescholen en universiteiten? Met de nieuwe publicatie ‘Taalcompetent in het hoger onderwijs’ biedt de Taalunie opleidingen een kader om de taalcompetentie van hun studenten te versterken.
Deel bericht

Introductiedagen voor nieuwe studenten Vrije Universiteit van start: "Beetje feesten, beetje drinken, beetje gezellig"

25.08.22
De introductiedagen van de Vrije Universiteit zijn vandaag van start gegaan. Duizenden nieuwe studenten verzamelen zich deze week op de campus om elkaar, de stad en de universiteit te leren kennen. Naar schatting zullen dit jaar vier procent meer bachelorstudenten dan vorig jaar plaats nemen in de collegebanken van de UvA en de VU. Maar waar gaan zij wonen en hoe betalen zij hun nieuwe leven?
Deel bericht

Koningin Máxima en minister Dijkgraaf bezoeken ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft

25.08.22
Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van MIND Us, en minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben woensdagmiddag 24 augustus een bezoek gebracht aan de activiteitenmarkt van de OntvangstWeek en het Introduction Programme voor nieuwe studenten in Delft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)