Onderwijsraad: inzet EdTech geen vrijbrief om te besparen op docenten

29.09.22
De inzet van technologie, al helemaal als die ‘intelligent’ genoemd wordt, wordt niet zelden gebruikt als argument om in het personeelsbestand te snoeien. Dat mag in het onderwijs niet het geval zijn, benadrukt de Onderwijsraad in een rapport over de inzet van ‘intelligente technologie'.
Deel bericht

Prestatieafspraken en concurrentie hebben de verengelsing aangejaagd

29.09.22
Politiek-economische beslissingen blijken doorslaggevend te zijn voor de mate waarin het Nederlandse hoger onderwijs verengelst. Aanvankelijk was er niet veel enthousiasme voor verengelsing maar men is er toch in geslaagd om tegen alle verwachtingen in Engelstalig onderwijs in te voeren, zegt Jo Ritzen, minister van Onderwijs tussen 1989 en 1998 en voorzitter van de Universiteit Maastricht.
Deel bericht

Daniëlle van den Broek winnaar wetenschapsbattle Vuurvliegen 2022

29.09.22
Leerlingen van OBS Tuindorp uit Utrecht hebben vrijdag onderzoeker Daniëlle van den Broek van de TU Eindhoven uitgeroepen tot winnaar van de wetenschapsbattle VUURVLIEGEN 2022. Na een spannende strijd met twee andere wetenschappers wist zij het meest helder en overtuigend haar onderzoek over ijsbindende eiwitten aan de kinderen te presenteren.
Deel bericht

Aantal jongeren met suïcidale gedachten onverminderd hoog

29.09.22
Ook na een periode zonder coronamaatregelen blijft het aantal jongeren (12-25 jaar) met serieuze suïcidale gedachten onverminderd hoog (16%). Na bijna een verdubbeling in de laatste lockdownperiode (van 9% in het najaar van 2021 naar 17% tussen december 2021 en februari 2022) daalde dit percentage nauwelijks. Dit blijkt uit het vierde kwartaalonderzoek onder jongeren [...]
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)