De Kamer is klaar met een afwachtende Dijkgraaf

25.11.22
Dit is niet wat we afgesproken hebben, sneerde de VVD naar de minister. Universiteiten en hogescholen hebben internationale studenten volgens de Tweede Kamer vooral gebruikt om te cashen en de minister laat zich in het bos sturen door de instellingen. Veel partijen hebben kritiek op Dijkgraaf zijn internationaliseringsbeleid.
Deel bericht

Door internationale studenten kan Nederland twee universiteiten vullen

25.11.22
Nederland huisvest zo'n vijfentwintigduizend Duitse studenten. Tweederde daarvan doet een studie in de sociale wetenschappen, bedrijfskunde of rechten. Dat blijkt uit een rapportage van het Duitse Nuffic, DAAD. Tevens blijkt dat het internationale verkeer van studenten Nederland zo'n zesenveertigduizend studenten extra oplevert – genoeg om twee universiteiten te vullen.
Deel bericht

Minister stoort zich aan klagende studenten, coalitie wil juist meer geld geven

25.11.22
De VVD wil dat de minister daadkracht toont in het beperken van de internationale instroom en het verdelen van onderzoeksgeld, bleek tijdens het debat over de begroting van OCW. Daarin pleitten de andere coalitiepartijen voor een verlenging van de verhoging van de aanvullende beurs voor uitwonende studenten – net nu de minister studenten openlijk de maat nam vanwege hun aanhoudende geklaag.
Deel bericht

Lodewijk Asscher benoemd tot voorzitter Digitaliseringsimpuls Onderwijs

25.11.22
Dr. Lodewijk Asscher wordt de nieuwe voorzitter van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs. De minister heeft ingestemd met het voorstel van de benoemingscommissie bestaande uit bestuurders uit mbo, hbo en wo, en het ministerie van OCW. Asscher volgt daarmee per 1 januari 2023 de huidige voorzitter a.i. Hans Nederlof op.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)