‘Zelfselectie’ zorgt voor kansenongelijkheid en een minder diverse studentengroep.

08.12.22
Gemotiveerde leerlingen kiezen soms niet voor hun voorkeursopleiding als daar selectie plaatsvindt, meldt de Inspectie van het Onderwijs. Niet hun kwalificaties of de opleidingsinhoud, maar de selectieprocedure is de reden.
Deel bericht

Student uit armere wijk gebruikt negatief imago als stimulans

08.12.22
Onderzoekers hebben vaak de neiging om jongeren uit armere buurten te zien als een uniforme groep die vooral negatief door de leefomgeving wordt beïnvloed. Dat is wellicht te simplistisch, schrijven onderzoekers van de Universiteit Utrecht. Zij onderzochten de aspiraties op het gebied van onderwijs en werk bij jonge mannen uit twee armere Utrechtse wijken.
Deel bericht

RUG-student krijgt prestigieuze beurs in China: 'Even grote kans als toegelaten worden tot Harvard'

08.12.22
Onno de Wal uit Westerlee gaat een jaar lang in China studeren. De student van de Rijksuniversiteit Groningen is een van de 150 gelukkigen die gekozen is uit een groep van drieduizend aanmeldingen, voor het Schwarzman Scholarship aan de Tsinghua University in Beijing.
Deel bericht

Artikel | Opleiden voor de toekomst: hoe doe je dat?

08.12.22
Opleiden en leren raakt altijd de toekomst. Ga maar eens op zoek naar een visiedocument, schoolplan of opleidingsprofiel zonder een duiding van iets wat lijkt op: “het klaarstomen van studenten voor de beroepspraktijk” of “het voorbereiden van onze leerlingen op de toekomst”.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)