Traditionele toetsmethoden zoeken naar de rotte appel

02.03.23
Traditionele toetsmethodes lijden aan het rotte appel-syndroom, meent Lambert Schuwirth van Flinders University in Adelaide. Beoordelingsmomenten zijn te veel gericht op het selecteren van de beste studenten in plaats van de ontwikkeling van de student. Tijdens de VU Education Day pleitte hij voor meer verantwoordelijkheid en vertrouwen in studenten.
Deel bericht

GPT-x: Wat is het, hoe werkt het en wat betekent het voor het recht?

02.03.23
Generatieve AI-toepassingen spreken zeer tot de verbeelding en zijn opeens overal te vinden. Een nieuwe hype is ontstaan. Niet gek, want dit soort AI-generators maakt het mogelijk 'alles' te creëren wat je wilt: kunstwerken, muziekstukken, teksten, videomontages, wat al niet. Wil jij ook meer weten over dit onderwerp en de ontwikkelingen op het snijvlak van technologie en recht? Kom dan op 13 mei 2023 naar de bijeenkomst 'GPT-x: [..]
Deel bericht

Rooftijdschriften zijn ‘big business’

02.03.23
Wetenschappers die hun onderzoek Open Access willen publiceren, moeten waakzaam zijn voor rooftijdschriften. ScienceGuide sprak met Chantal Hukkelhoven (WUR), Tessa de Roo (Universiteit Leiden) en Pascal Braak (UvA) van de landelijke werkgroep Open Access van de UKB. Zij werken aan een gids over predatory journals. Volgens hen kan het heel moeilijk zijn om deze malafide uitgevers te herkennen tussen de vele betrouwbare Open Access uitgevers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)