Weer meer internationale studenten: ‘We moeten instroom gaan beheersen’

14.03.23
Aan de Nederlandse universiteiten studeren dit academische jaar 85.000 buitenlandse studenten. Dat komt neer op een toename van zo’n 7 procent. Hoewel de groei in vergelijking met eerdere jaren is afgevlakt, wil de minister ingrijpen.
Deel bericht

ISO-voorzitter Terri van der Velden: ‘Veel studenten die wij vertegenwoordigen hebben onderwijsroute mbo-hbo bewandeld’

14.03.23
Terri van der Velden is als voorzitter van het ISO deze periode veel op de voorgrond vanwege de herinvoering van de basisbeurs. Als vertegenwoordiger van een ‘pechgeneratie’, is ze de stem van veel studenten op hogescholen en universiteiten en strijdt ze onder meer voor studiefinanciering, flexibele toelatingseisen en een versoepeling van het bindend studieadvies.
Deel bericht

Bindend studieadvies gaat op de schop: onderwijsinstellingen reageren verdeeld

14.03.23
Het bindend studieadvies moet op de schop. Dat advies, dat studenten verplicht om het grootste deel van hun studiepunten in het eerste jaar te halen, levert volgens onderwijsminister Robbert Dijkgraaf veel stress op bij studenten die het toch al zwaar hebben. Binnen een paar weken stuurt hij de Tweede Kamer een brief. Het onderwijsveld reageert verdeeld.
Deel bericht

'Ov-stakingen streekvervoer hebben negatieve impact op studenten'

14.03.23
De zorgen voor mbo- en hbo-studenten die geraakt worden door de ov-stakingen lopen op. Deze studenten komen door de aanhoudende stakingen namelijk steeds verder in de knel, omdat ze niet naar school kunnen om daar hun praktijkgerichte lessen te volgen.
Deel bericht

Jongeren wachten komst basisbeurs af en nemen tussenjaar

14.03.23
Veel jongeren die afgelopen zomer zijn geslaagd voor hun eindexamen, hebben ervoor gekozen nog niet te gaan studeren. Ze wachten de invoering van de basisbeurs in het collegejaar 2023/2024 af en hebben daarom een tussenjaar genomen. Nu de coronabeperkingen zijn weggevallen, kan dat weer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)