Minister te gehaast met maatregelen voor kennisveiligheid, vindt de KNAW

16.05.23
Uit vrees voor discriminatie gaat de Nederlandse wetenschap te laks om met kennisveiligheid, vindt VVD’er Hatte van der Woude. Minister Dijkgraaf wil dit najaar een toetsingskader presenteren waarmee individuele wetenschappers beter gecontroleerd kunnen worden. Daarover is echter nog veel onduidelijk, en de KNAW is kritisch. “Het is gewoon nog niet goed uitgewerkt", zegt KNAW-president Marileen Dogterom.
Deel bericht

‘Aanwezigheid van hbo is essentieel voor regio’

16.05.23
Het huidige antwoord van OCW op krimp in het hbo luidt ‘concentratie en samenwerking’, maar dat zijn eufemismen voor ‘fusies en bezuinigingen’, zegt Saxion-bestuursvoorzitter Anka Mulder. Gezien de verschraling van de regio en de cruciale rol die het hbo kan spelen in de oplossing daarvan, moet men juist extra investeren in het hbo, vindt zij.
Deel bericht

Internationale studenten Maastricht faliekant tegen verplichte cursus Nederlands

16.05.23
Bij de meest internationale universiteit van Nederland zitten studenten niet te wachten op verplichte cursussen Nederlands, zo bleek tijdens een verkiezingsdebat voorafgaand aan de verkiezingen voor de universiteitsraad van de Universiteit Maastricht. “Juist het feit dat de Universiteit Maastricht zich presenteert als ‘dé Europese universiteit van Nederland’ maakt deze instelling speciaal.
Deel bericht

Universiteiten in Florida vrezen strijd tegen ‘woke’

16.05.23
Academici en voorvechters van vrije meningsuiting waarschuwen voor een nieuw tijdperk van academische intimidatie in Florida. Dit komt nadat de staat heeft gestemd voor enkele van de strengste beperkingen op de onafhankelijkheid van universiteiten in Amerika.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)