Woedeaanvallen leren beteugelen is hard werken

27.05.23
Dennis Wiersma, de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs belooft beterschap. Hij geeft toe last te hebben van woedeaanvallen en krijgt van zijn eigen partij nog één kans zijn leven te beteren. De belofte komt nadat meerdere klachten van medewerkers en oud- medewerkers naar buiten kwamen. Maar hoe verander je zo’n patroon van woede-uitbarstingen?
Deel bericht

Zo kun je het beste leren voor je eindexamens

27.05.23
Het is bizar. Leerlingen en studenten doen het dagelijks, maar ze krijgen er vaak geen les in. Leren leren is een kunst op zich. Maar hoe pak je dat het beste aan? Onderwijspsycholoog Gino Camp, bijzonder hoogleraar Effectief leren, legt in een korte video uit wat wel en geen effectieve leermethodes zijn.
Deel bericht

Terug naar de middelbare school

27.05.23
Afgelopen maand stond ik weer eens voor de klas. Maar dit keer waren de kiddo’s in mijn klas echter een maatje kleiner dan ik gewend ben: in plaats van een klas universitaire studenten had ik dit keer namelijk een enthousiaste groep scholieren voor me.
Deel bericht

Studenten en schoolleiding Hogeschool Van Hall Larenstein na bezetting nog steeds lijnrecht tegenover elkaar

27.05.23
Er is nog weinig veranderd in de patstelling tussen studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en de leiding van de onderwijsinstelling. "We hebben een bemiddelaar gevraagd om het contact te herstellen", zegt Jan van Iersel, voorzitter van het college van bestuur. "Maar we hebben nog geen antwoord gehad", zegt hij, doelend op een reactie van de ontevreden studenten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)