Ziek zijn en toch gaan werken. Waarom doen werknemers dat?

30.11.23
Er zijn werknemers die gaan werken ook als ze zich ziek voelen. Onderzoek van Thomas van Waeyenberg laat zien dat dat twee redenen kan hebben. Ofwel ze doen dat vrijwillig, vanuit passie en betrokkenheid. Ofwel ze doen dat onvrijwillig, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn hun baan kwijt te raken. In beide gevallen heeft dat consequenties.
Deel bericht

Monitor Mentale gezondheid en Middelengebruik Studenten hoger onderwijs 2023

30.11.23
Voor de tweede keer is een indruk gekregen van de mentale gezondheid van studenten in het hoger beroepsonderwijs en op de universiteit. Ruim 32.000 studenten vulden in het voorjaar van 2023 daarover een online vragenlijst in. Hierbij zijn ook vragen gesteld over het gebruik van middelen zoals alcohol, tabak en cannabis. Verder is in kaart gebracht welke factoren samenhangen met de mentale gezondheid en het middelengebruik.
Deel bericht

‘Bevoorrechte student ontwikkelt moeilijker empathie met mensen in armoede’

30.11.23
Hoe kan men studenten middels een simulatie van armoede empathie laten ontwikkelen met mensen die in armoede leven? Door het economisch, cultureel, sociaal en menselijk kapitaal van studenten in de simulatie onbruikbaar te maken. Dat blijkt uit onderzoek vanuit het Leiden University College. Wie studenten wil verlossen van de houding: ‘ik zou een betere arme zijn dan jij’, vindt in hun armoede-simulatie een goed medicijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)