Omtzigt inspireert Vlaamse Christendemocraten om buitenlandse studenten te weren

07.02.24
Vlaamse christendemocraten willen het aantal internationale geneeskundestudenten beperken om meer ruimte te laten voor Vlaamse studenten. Het is één van de voorstellen van CD&V om het huisartsentekort aan te pakken. Deze plannen zijn deels geïnspireerd door Pieter Omtzigt, zegt de partijvoorzitter Sammy Mahdi.
Deel bericht

Docent die leerlingen betastte is niet meer welkom bij Fontys

07.02.24
De conservatoriumdocent die stelselmatig vier leerlingen betastte, is niet langer welkom bij Fontys Hogescholen. Hij is inmiddels met pensioen, maar niettemin is hem de toegang tot het gebouw ontzegd. De directie van de hogeschool heeft er een mail over rondgestuurd aan de medewerkers.
Deel bericht

Tellingen: vwo’ers kiezen vaker voor het hbo

07.02.24
Het lijkt voor vwo’ers normaler dan voorheen om naar het hbo te gaan. Afgelopen september zijn er bijna 8.900 aan een opleiding in het hoger beroepsonderwijs begonnen: 7,9 procent meer dan vorig jaar.
Deel bericht

Studenten krijgen hertentamen door kibbelende docenten

07.02.24
Wie vorig tentamenblok quantum physics 1 maakte, had tijdens het tentamen te maken met kibbelende docenten. Een docent deed een aantal mededelingen, de ander vond dat het er te veel waren. Resultaat: alle studenten kregen een her.
Deel bericht

Onderwijsraad dirigeert minister terug naar tekentafel voor wet internationalisering

07.02.24
Niet de overheid maar decanen moeten bepalen welke onderwijstaal wordt gehanteerd in het hoger onderwijs, zegt de Onderwijsraad. Het adviesorgaan vindt dat de nieuwe Wet internationalisering in balans op onderdelen opnieuw doordacht en uitgewerkt moet worden. Het wetsvoorstel leidt nu tot grote onzekerheid bij hogescholen en universiteiten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)