Marokko levert meeste buitenlandse studenten aan Frankrijk

08.07.24
Marokko is het belangrijkste land van herkomst voor buitenlandse studenten in Frankrijk, zowel in universiteiten als in ingenieursopleidingen. Dat blijkt uit een jaarverslag van Campus France, de Franse instelling voor de promotie van hoger onderwijs en internationale mobiliteit.
Deel bericht

eerste stap naar pan-Europese open universiteit

08.07.24
De Europese Commissie heeft groen licht gegeven aan de universitaire alliantie OpenEU. De OpenEU-alliantie brengt veertien Europese universiteiten, waaronder de Nederlandse Open Universiteit, samen om te werken aan een robuuste en duurzame open Europese universiteit. Hun missie is om een open Europese universiteit op te richten die studentgericht, inclusief, digitaal en groen is.
Deel bericht

OCW besluit positief over cross-sectorale hbo-master Human Capital Innovation

08.07.24
Op de arbeidsmarkt is steeds meer behoefte aan praktijkgerichte professionals. Want met complexe uitdagingen als bijvoorbeeld de energietransitie, een krappe arbeidsmarkt, onze ouder wordende bevolking of de opkomst van AI en data komen er veel uitdagingen op Nederland af. Hogescholen hebben daarom de handen ineengeslagen om praktisch opgeleide masters af te leveren die Nederland voor de toekomst nodig heeft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)