Conceptleerlijnen digitale geletterdheid

07.02.17
Voor computational thinking, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en mediawijsheid zijn er conceptleerlijnen beschikbaar. De leerlijnen zijn ontwikkeld op basis van de voorbeeldmatige leerplankaders van digitale geletterdheid en zijn te gebruiken voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Wizenoze Safer Internet Day mindmap

07.02.17
Nepmails, cybersecurity of sexting bespreken in de klas? Gebruik deze mindmap met safe zoekopdrachten bij JouwZoekmachine.nl en pas 'm aan op de leeftijd van jouw groep of klas. Het hele jaar door te gebruiken!
Deel bericht

Ontwerpend en onderzoekend leren met de BeeBot in de kleuterklas

07.02.17
Studente Suzanne Wierstra van de pabo van Hogeschool Utrecht heeft voor haar project Wetenschap en Technologie (onderzoekend en ontwerpend leren) bij de kleuters onder andere de BeeBot ingezet. De BeeBot had op haar kleuters een grote aantrekkingskracht.
Deel bericht

Robot ‘zaait’ aandacht voor techniek op basisschool

07.02.17
Maandagochtend was nog nooit zo leuk voor groep 8 van basisschool De Vuurvlinder in Appingedam. Gretig verzamelen de leerlingen de juiste onderdelen om hún deel van een Meccanoid-robot in elkaar te zetten.
Deel bericht

Ruim miljoen voor ict-lessen in Noord-Groningen

07.02.17
Scholen in Noord-Groningen die met ondernemerschap, ict of 3d-printen willen beginnen, krijgen de kans. De Economic Board Groningen (EBG) stelt er een miljoen euro voor beschikbaar.
Deel bericht

Nederlandse jongeren & sexting: vooral Snapchat populair

07.02.17
Snapchat is het sexting-medium onder Nederlandse jongeren, blijkt uit recent onderzoek onder jongeren van 12 tot 17 jaar in het kader van Safer Internet Day 2017. Wat moet je weten?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)