Nieuw onderzoek: ‘wake-up call’ over mediagebruik van kinderen met een beperking

30.11.18
Kinderen met een beperking en hun begeleiders ervaren veel problemen rond mediagebruik. Dat is de conclusie van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en de Onderwijsspecialisten uit onderzoek in samenwerking met Kennisnet, de PO-Raad en Mediawijzer. In dit artikel meer over de uitkomsten van het onder...
Deel bericht

IT-leiders doen beroep op minister Slob: Zet vol in op digitale vaardigheid

30.11.18
De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen in het kader van technologievaardige burgers, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist. Betrokkenen vragen onderwijsminister Arie Slob vol in te zetten op digitale vaardigheden op school.
Deel bericht

Informatiebeveiliging en privacy: hoe staat uw school ervoor?

30.11.18
In 2018 is er veel veranderd op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP). De komst van het keten iD, het privacyconvenant 3.0 en de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar hoe staat het funderend onderwijs er op het gebied van IBP voor? En waar ligt de ondersteuningsbehoefte van scholen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)