Online conferentie voor VO-docenten op 23 en 24 juni: Digitale Geletterdheid

18.05.20
Op dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni vindt de online landelijke conferentie Digitale Geletterdheid plaats. De conferentie is voor alle docenten die bezig zijn of willen met onderwijs in digitale geletterdheid in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo). In de vele online sessies ligt de nadruk op het lesgeven in de praktijk, het gebruik van concreet lesmateriaal en inspirerende voorbeelden uit het onderwijs.
Deel bericht

Videobellen met leerlingen? Tips voor een goede aanpak

18.05.20
De coronamaatregelen zorgden de afgelopen tijd voor een enorme groei van het afstandsonderwijs. Videobellen nam een vlucht. Maar er zijn vragen. Hoe zit het met de privacy van leraren en leerlingen? Aan welke eisen moeten videobel-apps voldoen? Welke aanbieder is geschikt? Microsoft, Google of toch ...
Deel bericht

Middelbare scholen gaan door met online lessen

18.05.20
Een aantal middelbare scholen heeft besloten om pas na de zomervakantie lessen in de klas op te starten. Het geeft rust, zeggen ze, om voor de laatste lesweken het afstandsonderwijs voort te zetten. Wel komen leerlingen naar school voor toetsen, mentorgesprekken en sociale activiteiten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)