‘Focus op lesgeven, doe al het andere later of online’

28.10.20
Doe op school alleen wat strikt noodzakelijk is, en dat is lesgeven. Doe al het andere - zoals open dagen, vergaderingen, oudergesprekken en vieringen - later of op afstand. Dat adviseren de AOb, CNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, LAKS en de VO-raad vandaag in een open brief aan 'iedereen die in het voortgezet onderwijs werkt of leert'.
Deel bericht

Waardenkader ondersteunt gesprek over publieke waarden bij digitalisering

28.10.20
De steeds verdergaande digitalisering in het onderwijs biedt veel voordelen. Tegelijkertijd staan essentiële publieke waarden door die digitalisering juist onder druk. Deze ontwikkeling vergroot de noodzaak publieke waarden opnieuw tegen het licht te houden. Denk aan privacy, veiligheid, betrouwbaa...
Deel bericht

Dit is waarom (urenlang) gamen goed is voor je kind

28.10.20
Urenlang naar een scherm kijken, niet meer naar buiten willen of zelfs een verslaving ontwikkelen. Gamen wordt door veel ouders als iets negatiefs gezien. Maar het hoeft niet slecht te zijn, zegt gedragspsycholoog Geert Verheijen.
Deel bericht

Scholier Mina (15) krijgt nu de helft van de tijd thuis online-les: 'Als het moet, dan moet het'

28.10.20
Schrift, boeken en tablet op de keukentafel, oortjes in en de les kan beginnen. Mina Babovic (15) uit De Meern krijgt sinds gisteren voor de helft online les. In de middag mag ze naar school. Op die manier probeert het Niftarlake College in Maarssen medewerkers en leerlingen de komende weken door de coronacrisis te leiden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)