Dichter Gershwin Bonevacia: 'Jongeren zijn op heel veel manieren met taal bezig'

20.09.22
De Boekenweek voor Jongeren is begonnen, compleet met een Lieteratoer, een campagne voor de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren, en een uitgave die 3PAK heet. Daarin staan bijdragen van Chinouk Thijssen, Daan Heerma van Voss en Gershwin Bonevacia. "Jongeren weten echt wel dat lezen leuk is. Ze zijn op heel veel verschillende manier met taal bezig", zegt Bonevacia in De Taalstaat.
Deel bericht

Samen tegen stagediscriminatie

20.09.22
Een slimme app die bedrijf en stagiaire heel objectief aan elkaar koppelt, dat kan wellicht helpen. Of een Matchmaker, die louter kijkt naar ‘skills’ en niet naar de achtergrond. Of een apart Ministerie van Diversiteit, om allerlei activiteiten aan te jagen… Hoe helpen we stagediscriminatie vlot de wereld uit? Aangespoord door Robbert Dijkgraaf, zochten studenten en professionals uit het Friese mbo met mensen uit bedrijven en andere ...
Deel bericht

Kabinet maakt 1,2 miljard vrij voor leven lang ontwikkelen

20.09.22
In de kamerbrief Beleidslijnen Leven Lang Ontwikkelen (LLO) die de minister later deze week naar de Kamer stuurt, geeft het kabinet onder meer uitwerking aan afspraken uit het coalitieakkoord om Leven Lang Ontwikkelen te stimuleren met leerrechten. Dit betekent dat Nederlanders een individueel scholingsbudget krijgen.
Deel bericht

Rookverbod op onderwijsterreinen wordt goed nageleefd

20.09.22
Onderwijsinstellingen handhaven het rookverbod op hun terreinen goed. Dat blijkt uit inspecties bij 568 onderwijsinstellingen. Terreinen bij onderwijsinstellingen zoals basisscholen, voortgezet en hoger onderwijs moeten sinds augustus 2020 volledig rookvrij zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)