SLO lanceert online platform basisvaardigheden

07.12.22
SLO lanceert online platform basisvaardigheden: een online platform met handreikingen en adviezen om de basisvaardigheden van leerlingen te versterken. “Met het platform willen we de kennis en kunde van onderwijsprofessionals vergroten, zodat zij op een onderbouwde manier keuze kunnen maken uit het rijke onderwijsaanbod”, aldus Sanne Tromp, directeur kennis en innovatie SLO.
Deel bericht

Goede aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt beschermt tegen baanverlies

07.12.22
Mbo-gediplomeerden die aangeven dat hun opleiding een goede basis gaf om te starten op de arbeidsmarkt, bleef baanverlies tijdens de coronapandemie significant vaker bespaard. Dat blijkt uit een rapport van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht [...]
Deel bericht

‘Met het mbo hebben we zoveel moois in handen’

07.12.22
Met zijn focus op Europa en een veelal hoogopgeleide achterban is Volt niet de meest voor de hand liggende ‘mbo-partij’. Een typisch gevalletje ‘imago’, zo blijkt tijdens een werkbezoek aan Curio in Breda, waar MBO Raad-voorzitter Adnan Tekin in Volt-voorman en Tweede Kamerlid Laurens Dassen een warm pleitbezorger van het mbo vindt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)