Mbo-studenten hebben last van stakingen in het streekvervoer

08.03.23
Het einde van de stakingen in het streekvervoer lijkt voorlopig nog niet in zicht. Het personeel staakt voor een betere cao, maar vandaag riep staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur de partijen op om weer om de tafel te gaan. Zolang er geen akkoord is, willen de bonden tot midden april staken, met problemen voor mbo-instellingen en hun studenten als gevolg.
Deel bericht

Studentenvakbond Rotterdam ‘stuurt’ op eerlijke energiecompensatie

08.03.23
In Rotterdam wist studentenvakbond STUUR na lang lobbyen gemeentelijke IBB-compensatie voor studenten in acute (energie)nood af te dwingen. Ze pleiten voor betere huisvesting, storten zich op welzijnsvragen, maar de laatste tijd besteden lokale studentenvakbonden extra veel tijd en moeite in de energietoeslag voor studenten.
Deel bericht

Onderzoek | Het proces van stagematching in het mbo

08.03.23
Mbo-studenten met een migratieachtergrond hebben vaak meer moeite met het vinden van een geschikte stageplaats dan studenten zonder migratieachtergrond. In deze gevallen is vaak ook sprake van stagediscriminatie. Als oplossing voor het voorkomen van stagediscriminatie wordt vaak verwezen naar de mogelijkheid om scholen verantwoordelijk te maken voor de matching van student en leerbedrijf.
Deel bericht

Erasmus MC: 'Scholensluiting tijdens coronacrisis in 2020 was achteraf gezien onnodig'

08.03.23
De scholen hadden tijdens de eerste golf van de coronapandemie niet dicht gehoeven. Dat zeggen onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus MC. Ze hebben een computermodel ontwikkeld voor als in de toekomst een soortgelijk virus om zich heen grijpt. Het model voorspelt welke effecten bepaalde maatregelen kunnen hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)