Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

09.06.23
In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.
Deel bericht

MBO Raad en SURF werken samen aan cyberveiligheid van mbo-scholen

09.06.23
Om mbo-scholen sneller en beter weerbaar te maken tegen cyberaanvallen, hebben de MBO Raad en SURF, de ict-coöperatie van onderwijs en onderzoek, op vrijdag 9 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ministerie van OCW heeft de MBO Raad gevraagd om met een plan van aanpak te komen om de digitale weerbaarheid van onderwijsinstellingen te verhogen.
Deel bericht

Studenten die geen studenten zijn: de moeizame integratie van mbo’ers

09.06.23
In augustus mogen mbo’ers voor het eerst meedoen aan de El Cid. Of nou ja, één dagje dan, maar bij studentencafés en verenigingen blijven ze vooralsnog niet welkom. ‘Er wordt op ons neergekeken.’
Deel bericht

Zorgen om noodlijdende mbo'ers: miljoenen naar speciale geldlessen

09.06.23
Hoe ga je goed om met geld? Jongeren bouwen steeds vaker schulden op waardoor ze flink in de problemen raken. Dat baart het kabinet zorgen en daarom gaat minister Schouten (armoedebeleid) miljoenen uittrekken voor speciale geldlessen op scholen. Te beginnen bij de groep die de meeste geldproblemen heeft: mbo'ers.
Deel bericht

‘AI blijft, evolueert en zet het onderwijs nog verder op zijn kop’

09.06.23
Artificial intelligence biedt veel kansen voor het onderwijs, maar heeft ook zijn keerzijden. Daarnaast bestaan er veel misvattingen over. Wij spraken met prof. dr. Eric Postma, hoogleraar Artificial?Intelligence (AI)?aan Tilburg University. Postma heeft een scherpe en nuchtere blik op AI, die hij onlangs in de Tweede Kamer deelde tijdens een masterclass.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)