Niet alleen de techsector, heel Nederland kan volgens Randstad niet zonder arbeidsmigranten en kenniswerkers

14.02.24
Personeelstekorten in Nederland zijn nog altijd torenhoog, terwijl steeds meer mensen aan het werk zijn. In vrijwel alle sectoren is het aantal vacatures veel groter dan de hoeveelheid personeel. En dat zal ook niet meer veranderen. ‘Migratie is een onontbeerlijk deel van de oplossing.
Deel bericht

Onduidelijk of 1,6 miljard euro helpt tegen kansenongelijkheid mbo

14.02.24
Het is niet duidelijk of het geld dat de afgelopen jaren is uitgetrokken voor het bestrijden van de kansenongelijkheid in het mbo effect heeft gehad. Dat komt naar voren uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer.
Deel bericht

Petitie tegen verplichte rekentoets op het MBO: geef alle studenten een gelijke kans op diploma

14.02.24
Alle studenten op mbo-opleidingen moeten sinds kort verplicht een voldoende halen voor de rekentoets om een diploma te kunnen krijgen. Studenten met (ernstige) dyscalculie zullen daardoor geen mbo-diploma kunnen halen. Een studente met dyscalculie is daarom een petitie gestart om hier verandering in te brengen.
Deel bericht

Stagiairs ‘blind’ koppelen aan bedrijven wérkt tegen discriminatie: ‘Scheelt een hoop stress’

14.02.24
Vaker solliciteren voor een stageplek vanwege je buitenlandse achternaam? Het Stagepact MBO, inmiddels één jaar oud, moet die vorm van discriminatie tegenwerken. Mbo-scholen en leerbedrijven spraken af om stagediscriminatie uit te bannen. Blind koppelen werkt goed, bleek maandag bij een werkbezoek in Weurt. ,,Mbo-studenten moeten op een goede manier kunnen leren in de praktijk.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)