‘Geef omscholers als Eric Corton de ruimte, we hebben ze keihard nodig’

28.02.24
Eric Corton (55) besloot na het overlijden van zijn vader een mbo-opleiding tot helpende in de zorg te gaan doen. De schrijver, muzikant en radio- en tv-presentator dacht snel aan het bed te staan, maar dat viel vies tegen. Net als zijn 16-jarige studiegenoten moest ook Corton eerst de verplichte algemeen vormende vakken (avo) burgerschap, Nederland en rekenen volgen, ondanks zijn vwo-diploma en bakken aan levens- en werkervaring.
Deel bericht

‘Groeifonds blijkt een verdeelfonds voor ambtenaren’

28.02.24
In de Eerste Kamer blijft chagrijn bestaan over het Groeifonds. De governance is niet goed geregeld, er gaat onnodig veel geld naar consultants en het betreft voornamelijk projecten die zijn ingediend door ministeries, luidt de kritiek. Het voorstel van de minister om als Senaat zelf met de adviescommissie in gesprek te gaan wordt weggewuifd.? ?
Deel bericht

Platform Perspectief Jongeren: ‘Houd scholen te allen tijde open’

28.02.24
Houd scholen ook in het geval van nieuwe calamiteiten open, versterk de verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp en investeer in de kwaliteit van schoolgebouwen, dit en meer adviseert het Platform Perspectief Jongeren in haar eindadvies dat op 7 februari aan de Tweede Kamer is aangeboden. De PO-Raad vindt de conclusies zeer herkenbaar en onderschrijft de aanbevelingen uit dit advies.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)